Полицията в Котел е разкрила група, организирала купуване на гласове

5820
Полицията в Котел е разкрила група, организирала купуване на гласове

Полицията в Котел е разкрила група, организирала купуване на гласове, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР – Сливен.

Бързо досъдебно производство за извършено престъпление против политическите права на гражданите е започнато в РУ-Котел. В резултат на планирани и извършени процесуално-следствени действия в търговски обект, бензиностанция на територията на с. Градец, е намерен и иззет списък съдържащ повече от 70 регистрационни номера на МПС. Срещу всеки номер са посочени литри с гориво и графа за подпис на водача, управлявал автомобила. Незабавно е уведомена Окръжна прокуратура – Сливен.

Изборната картина - сигналите за нарушения и купуване на гласове валят

Комично-трагично-сатирично-гротескно - така протичат местният вот и националният референдум относно електронното гласуване. Според офи...

В хода на разследването полицейските служители установяват, че 41-годишният А.С. от град Сливен е предоставил списъка на собственика на бензиностанцията, като е заявил, че след зареждане на записаните в списъка автомобил, да не се вземат пари от водачите, а да се подписват в съответната графа.

От проведените допълнителни оперативно-издирвателни мероприятия и процесуални действия се установи, че предоставеното безвъзмездно гориво е с цел да подпомогне намирането на гласоподаватели, които да упражнят правото си на вот за определена политическа партия. А.С. е обявен за издирване. Установени са още лица, съпричастни към извършваното престъпление. Досъдебното производство е за извършено престъпление по чл.167, ал.2 от НК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com