Посланикът на Палестина у нас: Омар Зайед е мъченик

2672
Посланикът на Палестина у нас: Омар Зайед е мъченик
Снимка: БГНЕС

Омар Зайед е мъченик. Смятаме, че онези, които го преследваха, може да са извършили нещо срещу него. Нямаме охраната, защото в течение на 20 години не е имало никакво посегателство над дипломатическата мисия . Това каза посланикът на Палестина проф. д-р Ахмед Мохамед ал-Мадбух по време на брифинг в двора на посолството във връзка с намереното тяло на Омар Зайед,  съобщи Агенция „Фокус".

Във връзка с това защо дипломатическата мисия не се охранява, посланикът отговори, че на няколко пъти са искали охрана на посолството, но не са се вслушали в молбите им. „Отговорът беше, че Министерство на външните работи на България е направило проучване относно това кои дипломатически мисии не са ставали обект на никакво посегателство в течение на последните 20 години. Поради това струва ми се, че преди 7 години беше свалена охраната пред посолството", посочи проф. Мохамед ал-Мадбух.

Палестинецът от посолството е бил жив до пристигането на Спешна помощ

В конкретния случай става дума за лице, което към момента на пристигане на екипа на Бърза медицинска помощ е било все още с признаци за...

На въпрос успели ли са да разменят думи с починалия палестинец, посланикът обясни, че израелската окупация е заплаха за всички синове на техния народ. По думите му, всеки палестинец, който води борба срешу нея, е под заплаха. „Въпреки че международното право ни признава правото за съпротива с всички средства, с които разполагаме. Мъченикът Омар е изпълнил своя дълг спрямо неговото отечество така, както му е диктувала неговата съвест", подчерта проф. Мохамед ал-Мадбух. „Според българската прокуратура давността за този случай изтича през 2020 г. Логически погледнато абсолютната давност би следвало да изтече в края на настоящата година, защото би следвала да се отчита от момента на произнасянето на присъдата. Това беше мнението на местните адвокати, с които се консултирах", каза още посланикът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com