Пострадалите 3-годишни близнаци от Пловдив ще бъдат настанени в приемно семейство

1189
Пострадалите 3-годишни близнаци от Пловдив ще бъдат настанени в приемно семейство
Снимка: Gettyimages.com

Близнаците, които бяха приети с наранявания в болница в Пловдив, ще бъдат настанени в приемно семейство или в Център за настаняване от семеен тип с медицинска грижа, след изписването им. Това съобщи за Радио „Фокус”-Пловдив Надя Танева, директор на Дирекция „Социално подпомагане”. Майката на децата Иванка Стефанова е подала заявление, че е съгласна за децата ѝ да бъде предприета мярка на закрила, т.е. - те да бъдат настанени в приемно семейство. Стефанова е подала заявление за ползване на социални услуги за повишаване на родителския капацитет. Тя изявява своето желание да поддържа контакт с децата си. В тази връзка тя ще бъде насочена към социална услуга, където ще получи психологическа, юридическа и социална подкрепа. Майката е подала и декларации за подпомагане по чл. 16 от Закона за социалното подпомагане и е била консултирана да се регистрира в Бюрото по труда като Дирекция "Социално подпомагане" ще се обърне към Община Пловдив и Бюрото по труда за съдействие за намиране на работа.

Дирекция "Социално подпомагане" – Пловдив смята, че децата са неглижирани, недохранвани, което е форма на насилие, за което Иванка Стефанова не си дава сметка. Според нея, тя се е грижила добре за децата си с финансовия ресурс, с който е разполагала. Дирекция "Социално подпомагане" – Пловдив ще се свърже с БЧК и неправителствени организации, които имат готовност да помогнат. Проведен е бил и разговор с бабата на близнаците Брандийска, която е подала заявление за настаняване на децата при нея. След направеното проучване от страна на социалните работници става ясно, че към настоящия момент е неподходящо настаняването на децата в семейството на Брандийска. Тя ще бъде придружител на децата до изписването им като за това е дала изричното си съгласие. Съгласие за това е дала и майката на близнаците. През следващата седмица директорът на Дирекция "Социално подпомагане" подпомагане Надя Танева ще даде изявление във връзка с работата по случая.

Търсят семейство, в което да настанят пострадалите близнаци

Социалните служби започват процедура по търсене на роднини на 3-годишните близнаци от Пловдив или приемно семейство, при които да ги на...

Майката на близнаците Иванка Стефанова е подала заявление на осн. Чл. 11а от Закона за закрила на детето, че не желае децата ѝ, както и самата тя, да бъдат снимани и коментирани в медиите. В тази връзка не могат да бъдат изнасяни данни и факти, освен когато Дирекция "Социално подпомагане" сметне за нужно да информира обществеността за действията на социалните работници и предприетите мерки по случая.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Стрелба край Цалапица, има задържани

Хванат в крачка: Крадец скочи от терасата в Плевен

Агресия на пътя: Шофьор замери жена със запалена цигара и я хвана за врата в Софи

Мъжът ѝ я замерил с порцеланова чиния: Жена е с порезни рани

Засякоха шофьори, карали с 90 км/ч над ограничението в Сливенско

Започна дело за крупна измама с пенсионни вноски в Пловдив

"Дано смъртта ми е лека": 4 години от убийството на Милен Цветков

Опразниха кошарата на човека: Откраднаха овце и агнета във Врачанско

Задържаха руски гражданин в Бургас – ето защо

Пуснаха от ареста обвинения за поругаването на гроба на патриарха

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com