Познато - Цветанов обвини предишните управляващи за случая с Митьо Очите

2791
Познато - Цветанов обвини предишните управляващи за случая с Митьо Очите
Снимка: БГНЕС

„Каква по-добра политическа закрила от това да разбиеш цял един сектор?” - по този начин Цветан Цветанов отговори на въпроса дали има политически чадър върху Димитър Желязков - Митьо Очите. По думите на Цветанов през 2009-2013 в БОП Бургас са работели 25 души, а в момента работят не повече от 6-7. „Как може да има ефективност?”, попита той.

Според Цветанов разбиването на местното МВР е започнало от уволнението на Милен Димитров, който беше ръководител на Областната дирекция на МВР Бургас. Димитров е уволнен със заповед на Цветлин Йовчев, министър на вътрешните работи от правителството "Орешарски". Димитров е работил по разкриването на престъпната група на Митьо Очите, като през 2007 г. е обявен за полицай номер 1 в региона. Димитров е бил и началник на БОП, както и на сектор „Криминална полиция” в Бургас.

Син на един от Килърите се оплаква, че снимката му е сред издирваните за стрелбата от Слънчев бряг

28-годишният Радослав Попов, който работи като управител на фирма изрази възмущението си, че снимката му е сред останалите, които се из...

„Заповедта за дисциплинарното му уволнение беше сложена на входа на областната дирекция”, допълни Цветанов. Според него Димитров никога не е имал проблеми с Митьо Очите, защото вторият е имал уважение към организираните от Димитров операции.

„Основният човек беше назидателно уволнен. Когато даваш всичко от себе си и работиш срещу организираната престъпност, получаваш най-големите удари”, допълни още Цветанов.

„Възстановяването на това, което беше разградено, ще мине поне година преди да бъде възстановено. Румяна Бъчварова и нейният екип се стараят максимално да противодействат, но представете си ресурса. Такива знакови служители...”, каза още Цветанов.

На въпрос за кандидат-президентската двойка на ГЕРБ Цветанов отговори, че "не е обсъждан вариант Кристалина Георгиева да е нашият кандидат за президент. Септември ще бъде един много интересен месец, защото тогава ще стане ясна президентската двойка на ГЕРБ."

България бе осъдена в Страсбург заради Цветанов за седми път

България бе осъдена за седми път заради непремерените изказвания на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, както и за проявена полиц...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com