Пресякоха контрабанден канал за пестициди, задържани са 18 тона

2196
Пресякоха контрабанден канал за пестициди, задържани са 18 тона
Снимка: БГНЕС

Със задържането на 18 т пестициди на МП Капитан Андреево е пресечен контрабанден канал, действал повече от година, съобщиха от Агенция „Митници”.

Задържаните 18 тона контрабандни препарати за растителна защита, които бяха установени от митническите служители на 23.09.2021 г. при проверка на МП Капитан Андреево, вероятно са част от контрабанден канал, действал в продължение на повече от година, показва последващата работа на Агенция „Митници“ по случая. Първоначалните данни разкриват 14 идентични пратки, при които е възможно пестициди да са внасяни нелегално, укрити между перилни препарати. 11 от доставките са извършени в периода от август 2020 г. до април 2021 г., а 3 в периода от юни до август 2021 г., като петнайсетият превоз е бил задържан. При почти всички установени случаи е използвано едно и също превозно средство, доставян е сходен обем стока, описана като „перилни препарати, омекотители и памперси“, от изпращач в Турция за получател - юридическо лице в София. Стоката е била допускана за свободно обращение без физически контрол чрез МБ Аерогара София от един и същи служител, за което е възложена дисциплинарна проверка.

Рекордни 40 кг златни бижута задържаха на Видин-Калафат

Рекордно количество от 40 килограма златни бижута е задържано при проверка на лек автомобил на ГКПП Дунав мост Видин – Калафат. ...

Последната петнадесета доставка от 23.09.2021 г. е задържана на МП Капитан Андреево за щателна митническа проверка. По време на контролните действия, при пролъчване с рентген и при последвалата физическа проверка митническите служители установяват, че в кашоните зад т. нар „тапа“ от омекотители се превозват препарати за растителна защита. Задържани са 21 381 броя опаковки в бутилки и полиетиленови пакети с общо 14 578 литра и 3824 кг различни видове и марки препарати за растителна защита за над 321 000 лева. За задържаната доставка е образувано досъдебно производство от разследващ митнически служител от ТД Митница Бургас, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

С проверката си митническите служители на практика неутрализират контрабандния канал, а при последващи действия са идентифицирани лица, за които са предполага, че имат отношение към трафика на нелегални препарати за растителна защита. Работата по последващата проверка на доставките продължава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Започна дело за крупна измама с пенсионни вноски в Пловдив

"Дано смъртта ми е лека": 4 години от убийството на Милен Цветков

Опразниха кошарата на човека: Откраднаха овце и агнета във Врачанско

Задържаха руски гражданин в Бургас – ето защо

Пуснаха от ареста обвинения за поругаването на гроба на патриарха

Подхвърлила на полицаите две по 20лв.: Задържаха украинка в Слънчев бряг

Обвинените в контрабанда посещавали Рашков в МВР, Коцев скрил за часовника си

Петя Банкова и Стефан Димитров остават за постоянно в ареста

Повдигнаха още едно обвинение на Петя Банкова

Разбиха тото пункт в Благоевград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com