Приятелят на Радева призна, че е мил колата си без да плаща в автомивката на Семерджиев

1527
Приятелят на Радева призна, че е мил колата си без да плаща в автомивката на Семерджиев
Снимка: БГНЕС

Свидетели разказаха днес пред съда подробности около катастрофата, за която е подсъдим Георги Семерджиев и неговите действия след това. Инцидентът се случи на 5 юли, на бул. "Черни връх", при него загинаха две млади жени - на 22 и 26 години.

Семерджиев е подсъдим за пет престъпления и се намира в ареста от няколко месеца. Той е карал със 166 км/ч в нощта на катастрофата, като е минал и на червен светофар. Това показва експертиза, направена във връзка с разследването.

Секунди след тежката катастрофа, очевидец видял мъж да бяга от мястото на произшествието. Това разказа пред съда бившият полицай от 4-то РУ на МВР в София Мирослав Якимов. Той посочи, че въпросният очевидец бил с дълга коса и стоял в близка улица. "После очевидецът се изгуби в суматохата", разказа Якимов. 

Якимов разказа, че в нощта на инцидента бил на работа и около 23:00 часа постъпил сигнал за инцидент на кръстовището на бул "Черни връх" и бул. "Арсеналски". Когато стигнали на мястото, там ги посрещнал човек с бели дрехи, който се представил за военен прокурор. Имало суматоха и много събрали се хора.

След това говорил и със Симона Радева (също свидетел по делото), с която все още живее заедно. Тя си беше забравила ключовете в автомивката и отиваше да си ги вземе, разказа още Якимов. Той допълни, че все пак няколко пъти ползвал автомивката, за която после стана ясно, че е управлявана от Семерджиев. 

Якимов каза, че познава Семерджиев по физиономия от случайни срещи, за които после уточни, че били проверки. Попитан как точно него си спомня, Якимов каза, че това било заради специфичния външен вид на Семерджиев.

В нощта на инцидента джипът беше смачкан до неузнаваемост, но му направила впечатление специфична джанта, която приличала на тези, които имали колите на Семерджиев.

Той призна, че е ходил да мие колата си на автомивката на Семерджиев и добави, че Симона Радева също го е правила. "Мил съм си личния си автомобил на автомивката му. Не ми е взимал пари. Мил съм я сам с лична козметика, за да не злоупотребявам. Симона Радева също е ходила. Първият път, като отидохме на автомивката, бяхме заедно. Тя преди е спирала Семерджиев в изпълнение на служебните си задължения. Знам, че той я разпозна, когато ходихме на автомивката", уточни Якимов.

Съдът установи разлики в показанията на Якимов днес, спрямо това, което е казал пред разследващи веднага след инцидента. В протокола за разпит пред досъдебното производство е записано как Якимов цитира свой разговор с Радева, в който казва: "Май Жоро направи мазало”. Пред съда днес бившият полицай каза, че това е невярно записано, макар да се е подписал под този протокол.

Виктория Недкова, колега на Якимов, си спомни, че чула да се коментира името на Семерджиев. Колегите ѝ казвали: "Вие трябва да знаете това име". Тя обаче не го била чувала.

Имало докладна, в която било записано, че Семерджиев представлява оперативен интерес, каза Недкова. Тя допълни, че с Якимов не говорили много. За разлика от него, тя все още работи в МВР.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Стрелба край Цалапица, има задържани

Хванат в крачка: Крадец скочи от терасата в Плевен

Агресия на пътя: Шофьор замери жена със запалена цигара и я хвана за врата в Софи

Мъжът ѝ я замерил с порцеланова чиния: Жена е с порезни рани

Засякоха шофьори, карали с 90 км/ч над ограничението в Сливенско

Започна дело за крупна измама с пенсионни вноски в Пловдив

"Дано смъртта ми е лека": 4 години от убийството на Милен Цветков

Опразниха кошарата на човека: Откраднаха овце и агнета във Врачанско

Задържаха руски гражданин в Бургас – ето защо

Пуснаха от ареста обвинения за поругаването на гроба на патриарха

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com