Прокуратурата образува дело за нападението срещу млада лекарка в Шумен

2103
Прокуратурата образува дело за нападението срещу млада лекарка в Шумен

Районна прокуратура – Шумен образува дело за едро хулиганство срещу млада жена и съпруга ѝ, които нападнали, обиждали и заплашвали дежурен лекар в Центъра за спешна помощ в града.

Двамата обвиняеми с инициали С.Р. и М.Р. са от Каспичан и са обвинени в едро хулиганство, извършено с изключителна дързост и цинизъм, и отправяне на закани за убийство. На 28-годишната жена е повдигнато обвинение и за това, че причинила лека телесна повреда по хулигански подбуди на медицински специалист при изпълнение на служебните му задължения.

Става въпрос за случай от 2 август. Случката се е разиграла около 2:30 ч. в Центъра за спешна помощ при МБАЛ-Шумен, където пристигнала група граждани, които не се чувствали добре и имали симптоми на хранително отравяне. Предния ден всички те били гости на сватбено тържество, разкриват от прокуратурата.

Дежурният лекар започнал да преглежда един по един пристигналите. Млади жена и мъж се намесили в работата на медика, като настоявали детето им да бъде прегледано по-бързо. Според правилата на болничното заведение, тъй като ставало въпрос за малко дете, следвало да бъде направен задължителен консулт с педиатър. Дежурният лекар незабавно поискал такъв, но се налагало изчакване на специалиста. Това разгневило родителите на детето и двамата започнали да крещят и да обиждат младата лекарка. Стигнало се до отправяне на закани за убийство от тяхна страна, а 28-годишната майка на детето дори си позволила физическо посегателство над медика – хванала я за врата и започнала да я души.

За случая разказа в ефира на Нова ТВ самата потърпевша – 25-годишната д-р Айлин Ахмед. „Сестрата ми звънна и каза, че има няколко души с едни и същи оплаквания. Веднага отреагирах, прегледах ги, разпитах ги и обясних какъв е редът. Когато влязох в регистратурата, за да обсъдим със сестрите реда на нещата, тъй като бяха много хора, мъж блъсна вратата. Агресивно ни каза, че детето е болно, има коремна болка и е със същите симптоми като останалите”, каза тя.

„Бащата на детето започна да се държи по-арогантно, започна да използва нецензурни думи. Казах на сестрата да звънне на полицията и го помолих да напусне, докато дойдат полицаите. Той започна да се държи още по-агресивно. Започнаха нападки, тръгна срещу мен с цел нападение и в този момент дойде охраната и го изкара навън. В този момент съпругата на този мъж, т.е. майката на детето, ме нападна. Имаше опит за удушаване с думите: „Ще ви убия, ще направя всичко за детето си”, въпреки че ние се опитвахме да направим всичко за детето ѝ“, разказа още лекарката.

Д-р Ахмед обяви, че ще търси правата си и не иска случаят да остане безнаказан. От полицията потвърдиха, че работят по случая, а прокуратурата бързо се е задействала.

Реакция имаше и от Българския лекарски съюз – именно те са сезирали държавното обвинение и са настояли за незабавни действия. От БЛС обявиха, че няма да търпят лекари да бъдат заплашвани, подлагани на тормоз и душени, докато се опитват да си вършат работата.

„Български лекарски съюз пита: Така ли се борим с кадровата криза в сектора? Така ли задържаме младите медици у нас? Като едва в началото на техния професионален път ги заплашваме, обиждаме и душим, докато те се опитват да помогнат на нашите деца и близки?”, добавят от съсловната организация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Пиян шофьор предизвика катастрофа с пострадали в Казанлък

Хванаха жена, купувала скъпи телефони с чужди карти (СНИМКА)

Окрал казино, но вместо пари взел тръби: Арестуваха мъж в Камено

Инвалидни пенсии за над 100 000 лева: Две жени лъгали държавата с години

Добавил си 8 години стаж: Мъж опита да излъже НОИ в Кърджали

Жена е в болница след домашно насилие в Благоевградско

Мними гадателки основаха първата ясновидска къща у нас

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com