Прокуратурата пак поиска доживотен затвор на Николай Русинов-Чеци

7503
Прокуратурата пак поиска доживотен затвор на Николай Русинов-Чеци
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата поиска от Софийския апелативен съд (САС) да потвърди доживотната присъда Николай Русинов, по прякор Чеци, информира БНР. Той е единственият подсъдим за смъртта на 28-годишната Яна Кръстева в Борисовата градина преди 4 години

До финалните пледоарии се стигна, въпреки поредните опити на Русинов да отложи края на съдебното следствие чрез поредица от процесуални искания.

Николай Русинов-Чеци: Не ми е жал за Яна

Абсурдни са всички обвинения срещу мен. Това заяви пред Миролюба Бенатова Николай Русинов-Чеци – основният обвиняем за жестокото ...

Сред тези искания бяха поправки в съдебния протокол от миналата седмица, разпит на още свидетели и още експертизи. Съдът обаче беше категоричен, делото вече е изяснено, а анализът на доказателствата ще бъде прочетен в съдебния акт.

Според прокуратурата по делото са събрани достатъчно доказателства за вината на Русинов заради жестокия и мъчителен начин, по който Яна Кръстева е била убита преди 4 години. Най-справедливото наказание, според държавното обвинение и представителите на нейните родители, е доживотният затвор.

Адвокатите на Русинов и самият той настояват от съда да прочете оправдателна причина. Според Русинов са абсурдни всички обвинения срещу него.

На първа инстанция съдия Снежанка Кьосева от Софийския градски съд (СГС) призна Николай Русинов за виновен, че по особено жесток начин е убил младото момиче. Тогава също обвинението поиска доживотен затвор заради сериозността на деянието, припомня bTV.

Излязоха мотивите срещу Николай Русинов-Чеци за убийството на Яна Кръстева

Убийството на Яна Кръстева безспорно е извършено в съучастие, с особена жестокост и по особено мъчителен начин в градски парк, предназн...

28-годишната Кръстева бе открита пребита до смърт в Борисовата градина в София на 10 юли 2011 година. Младата жена е била бита и, впоследствие, удушена, часове след като се запознава с Чеци в „Маймунарника” предната нощ.

Процесът срещу подсъдимия започна на 31 януари 2013 година. Непосредствено след престъплението, той се укри и беше задържан в края на април 2012 г. Оттогава е в ареста с най-тежката мярка за неотклонение - „задържане под стража”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com