Прокуратурата ще иска "задържане под стража" за сириеца, нападнал продавачка

15084
Прокуратурата ще иска "задържане под стража" за сириеца, нападнал продавачка
Снимка: БГНЕС

Софийска районна прокуратура (СРП) обвинява сириеца, който нападна продавачка в магазин на бул. "Сливница" при опит за грабеж. Той е задържан за 72 часа и обвинението ще поиска от съда да му наложи постоянна мярка "задържане под страна". Това съобщи за БГНЕС говорителят на СРП Петър Белчев.

Най-тежката мярка на Мохамед Ахмед Алсан Ишарбе ще бъде поискана заради по-високата степен на обществена опасност на това, което е извършил. Той обвинен в опит за грабеж и в причиняване на лека телесна повреда на касиерката.

34-годишният сириец нападна снощи продавачка в магазин за кафе, намиращ се на булевард "Сливница", в района на Сточна гара.

В "Пирогов" оказаха медицинска помощ на продавачката, която беше нападната от чужденеца вчера. 19-годишната Б. Г. сама е потърсила помощ в спешната болница снощи. Тя е с контузия на таза със съмнения за счупване на срамната кост, със сътресение на единия бъбрек с хематория и 2 ухапни рани на показалците на ръцете. Предложено й било да бъде хоспитализирана, но тя отказала.

Нападението е станало около 18:30 часа, когато сириецът влязъл в магазина, насочил се към касата и след кратко пререкание се сборичкал с продавачката. В инцидента са се намесили и клиенти на магазина, които повикали полиция. Сириецът е арестуван и е отведен в Пето районно полицейско управление, където е подложен на разпит с помощта на преводач. От МВР информираха, че той е със статут на временно пребиваващ у нас.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com