Прокуратурата ще протестира освобождаването на задържаните за опит за убийство на Пеевски

12762
Прокуратурата ще протестира освобождаването на задържаните за опит за убийство на Пеевски
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата ще протестира решението на Софийския градски съд (СГС) да пусне от ареста без мярка за неотклонение тримата задържани за опит за убийство на депутата от ДПС Делян Пеевски. Това каза говорителят на Софийската градска прокуратура Елка Ваклинова пред БТА.

Съдът снощи прецени, че обвинението не разполага с доказателства, че Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев са опитали да убият Пеевски.

С цели два курса бяха прибрани доказателствата при обиска на сграда с офиси на КТБ

На два пъти полицията отцепи сградата на "Цар Борис III", където се помещават офиси на Корпоративна търговска банка, ТВ7 и News7, за д...

Пред журналисти вчера адвокатът на Георги Христов - Николай Хаджигенов коментира, че освен, че по делото липсват доказателства, прокуратурата не е посочила конкретно нито кога, нито къде е било извършено покушението. Според защитника обвинението не е посочило и мотив за извършването на опита за убийство на депутата.

Прокуратурата може да протестира решението на СГС пред Софийския апелативен съд.

На 13 юни, прокуратурата задържа и повдигна обвинение срещу трима души за опит за убийство на Делян Пеевски  - Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев. С тях е бил задържан и четвърти човек, срещу когото обаче не са повдигнати обвинения. Предполага се, че той се е съгласил да стане свидетел на прокуратурата.

Задържането стана след акция на прокуратурата в сградата на КТБ, ТВ7 и News7 на столичния бул. "Цар Борис III", до Шесто РПУ. Оттам, на два курса, бяха иззети куп документи, като официалните власти казаха, че не са били проверявани медии или банки.

СГП: Сгради на банкови институции и медии не са били претърсвани

На 13 юни, в рамките на образувано досъдебно производство, са извършени множество действия по разследването, включително претърсване и ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com