X
 
 

Прокуратурата влезе в Басейнова дирекция – Благоевград*

604 0
Прокуратурата влезе в Басейнова дирекция – Благоевград*
Снимка: Actualno.com
Прокурори и разследващи полицаи влязоха в териториалното подразделение на Басейнова дирекция – Благоевград, предаде кореспондентът на БГНЕС. Представители на прокуратурата са влезли в кабинета на директора на дирекцията Радослав Георгиев.

"Служители на прокуратурата разглеждат документи, които Басейнова дирекция-Благоевград е предоставила на всички контролиращи органи, имащи отношение към проблема с язовир "Студена", каза пред репортерите Ралица Кукова, директор на Дирекция "Контрол" към Басейнова дирекция Западнобеломорски район-Благоевград.

Специализираната прокуратура: Има данни за безстопанственост при водната криза в Перник

На 12 и 13 декември 2019 г. Районна прокуратура–Перник и Окръжна прокуратура–Перник внесоха в Специализираната прокуратура ...

След започване на проверката граждани не бяха допускани да влязат в сградата, а документите им се придвижваха от служителите, които слизаха до зоната за достъп с карти.

"Басейновата дирекция" контролира водните обеми в реките и язовирите в Югозападна  България, както и графиците за водоползване от операторите и собствениците на ВЕЦ на основата на прогнозите от НИМХ.

За неспазване на плана за водоползване ВИК Перник беше санкционирана от дирекцията, припомня БНР. Въпреки одобрените количества от 1 млн. куб. м водният оператор е изразходвал през ноември заявените 1,5 млн. куб. м. Най-вероятно прокурорската акция е свързана с документацията, потвърждаваща това.

Заради водната криза в Перник екоминистърът Нено Димов подаде оставка от ареста, а ВМРО , въпреки несъгласието си министър от тяхната квота да обере вината за източването на язовир Студена, предложиха Емил Димитров - Ревизоро за нов министър на екологията. Неговата кандидатура най-вероятно ще бъде гласувана още утре. Подробности можете да прочетете в ТАЗИ СТАТИЯ.

НПО иска оставките на директорите на РИОСВ - Перник и Басейнова дирекция - Благоевград

Организаторът на Централна рибно-опазваща организация в Перник Марио Антонов входира офицално писмо до министъра на околната среда и во...

Как реагираха останалите политически сили и общественици на новината - можете да ПРОЧЕТЕТЕ ТУК.

* Обновена в 15:35 часа.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално