Радулов за бомбените заплахи: Целта е да се отклони вниманието от купения вот

1649
Радулов за бомбените заплахи: Целта е да се отклони вниманието от купения вот
Снимка: Actualno.com

Ако се поеме малко по-рано охраната на изборните секции и се направят необходимите проверки, няма да има проблеми в неделя. Предполагам, че и днес ще има бомбени заплахи. Атаките са от различни места и изпратени по различен начин, няма да бъде толкова лесно да се установят. Целта е да се ангажира максимален ресурс от МВР, за да не може той да работи по изборните престъпления и купуването на гласове. Това е резултат от засилените действия да се осигури честен изборен процес. Това мнение изрази експертът по национална сигурност Николай Радулов в ефира на Нова телевизия.

Той подозира, че има доста заинтересовани страни, които участват в това. „Едва ли има общ център. Целта е претоварване на системата за сигурност“, заяви Радулов.

Съветник на премиера: Вероятността ГЕРБ и ПП да се коалират е много малка

В нормалните държави единственият фактор за съставяне на правителство са избирателите. Дотам докарахме нещата, че едната половина ненав...

„Има една група от партии, които имат опит във фалшификацията на избори с хартиени бюлетини. Вероятно те са набъркани и в тези лъже-терористични заплахи“, коментира експертът.

Той изрази предположение, че след като сега има възможност да се гласува с хартиена бюлетина и се очаква да гласуват с 300 000 повече, голяма част от тях ще са манипулирани.

Стоил Цицелков от Обществения съвет към ЦИК не изключи това, което каза Радулов да е истина. „Знаете, че хората, които търгуват с изборите, остават безнаказани“, заяви той.

Доц. Златогор Минчев, експерт по киберсигурност към БАН, заяви от своя страна, че се търси конфронтация на ниво геополитика – Северна Македония, Русия и България. Търси се дестабилизация.

Сигнал за бомба и в търговска гимназия в Стара Загора

Сигнал за бомба в търговска гимназия "Княз Симеон Търновски" в Стара Загора, предаде кореспондентът на БГНЕС. Всички ученици са евакуи...

По думите му с помощта на САЩ може веднага да се разбере кой и откъде изпраща заплахите. „Според мен вече се знае“, каза той.

„По нашето законодателство това не е престъпление, тъй като заплахите не са изпратени от български имейл. Gmail е под юрисдикцията на САЩ. Това е голям пропуск, а това означава, че няма да има и наказани“, заяви той.

Симеон Цветков не очаква да има проблеми по време на изборния ден. Попитан как ще се реагира, ако постъпи сигнал, той отговори, че ще се чака решение от ЦИК. „Те ще решат дали да се прекрати изборния ден и дали той ще се удължи. Членовете на комисията нямат право да си тръгнат. Ако се наложи евакуация, МВР трябва да запечата стаята и да изведе хората“, обясни той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Мигрантски наплив към София: МВР хвана 12 души в бус

Разбиха схема за преработка и разпространение на оръжия

За да има дело: Прокуратурата трябва да преработи обвинителния акт по "НАПлийкс"

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

СРС-та и показания на свидетели: Как Живко Коцев от свидетел стана обвиняем

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com