Разкриха как е бил убит швейцарският бизнесмен Удо Ланге, обвиняемият остава в ареста

10462
Разкриха как е бил убит швейцарският бизнесмен Удо Ланге, обвиняемият остава в ареста
Снимка: iStock

Окръжният съд в Перник остави в ареста задържания за убийството на швейцарския бизнесмен Удо Ланге – Борислав Панев. Мотивите на съдия Калин Баталски почиват на събраните доказателства, според които обвиняемият няколко месеца е планирал убийството, предават БНТ и Нова ТВ.

За целта Панев се е снабдил със специално оръжие "тейзър" (електрошок) и хлороформ с висока концентрация. В деня на убийството, което бе установено във вилно селище „Делта хил“, обвиняемият привел Ланге в безпомощно състояние, прострелвайки го с тейзъра от близко разстояние във врата. По това време притискал носа и устата на жертвата с памук, напоен с голямо количество хлороформ, според данните по делото.

Ботьо Ботев: Убийството на швейцарския бизнесмен е станало случайно

Убийството на швейцарския бизнесмен Удо Ланге е станало случайно, не е било предумишлено. Най-вероятно това е станало след конфликт с п...

Според заключението на съдебно-медицинската експертиза - причина за смъртта на Удо Ланге е отравяне с хлороформ.

Припомняме, че преди дни живеещият от доста години в България швейцарски бизнесмен бе открит мъртъв в дома си в пернишкото село Кладница от съпругата си Елизабет. Пристигналият на място лекарски екип не установи следи от насилие, но по време на аутопсията бе открита рана в долната дясна част на шията, през която е бил засегнат белият дроб.

Вчера от прокуратурата заявиха, че съпругата на Ланге имала „лични и служебни отношения“ със задържания за убийството. От няколко години той е работил за семейния бизнес на Ланге, свързан с двете пекарни на семейството. Удо Ланге и Елизабет имали и предприятие за силиконови изделия, което преди няколко години са продали на шведска компания.

Борислав Панев заяви пред съда, че не е извършвал никакво престъпление, като в същото време поиска да не бъде оставян в ареста. Адвокатката му пледира, че обвинението се базира само на показанията на Елизабет Ланге. Те били дадени на 14 август, след като Елизабет била задържана от МВР в продължение на 14 часа. При този разпит тя е дала диаметрално противоположни показания на тези, дадени отново от нея на 12 август, ден след убийството на съпруга ѝ.

Прокуратурата подкрепи искането си за задържане под стража с факта, че според доказателствата именно Борислав Панев умишлено е убил Удо Ланге. В дома на Панев били намерени доказателства за съпричастността му към престъплението. Притежавал и боеприпаси, за които нямал разрешение.

Има задържан за убийството на швейцарския бизнесмен

Официално от прокуратурата в Перник съобщиха тази сутрин, че е привлечен и задържан мъж за убийството на швейцарския бизнесмен в местно...

Панев вече е осъждан за обсебване, измама и длъжностно присвояване в големи размери.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Екстрадират утре Рангел Бизюрев

Окончателно: Освободиха Червения пират

Задържаха заплашил с убийство жена си

Алкохол менте и нелегални цигари иззеха в София (СНИМКИ)

Двама загинали и 88 пожара за денонощие

Спорът им завърши с брадви: Арестуваха двама мъже в Шумен

Разградско училище осъмна със счупени прозорци

Здравословен проблем е вероятната причина за трагедията в Казанлък

Разпитват свидетели по делото срещу Васил Михайлов за побой

Гледат мярката за неотклонение на Червения пират

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Екстрадират утре Рангел Бизюрев
Екстрадират утре Рангел Бизюрев

Рангел Бизюрев ще бъде предаден на българските съдебни власти в сряда (20 март). Той ще бъде конвоиран в България с полет през Мюнхен. Самолетът...

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...