Разпитват свидетели срещу Йоан Матев за убийството в Борисовата градина

3247
Разпитват свидетели срещу Йоан Матев за убийството в Борисовата градина
Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд разпитва свидетели по делото срещу Йоан Матев за убийството в Борисовата градина. Той е обвинен за умъртвяването на 16-годишния Георги Игнатов на 2 юни 2015 година, предаде БГНЕС.

Заседанието беше предшествано от протест на близки и приятели на Георги пред съдебната палата. Те поискаха съдът да бъде справедлив и бързо да излезе с присъда.

Илиян Георгиев, вуйчо на убития Георги Игнатов каза защо той, близки и приятели протестират пред съдебната палата. "Това е мирен протест. Искаме да изрази гражданската си позиция и да оправим иск към съда възможно най-скоро да отсъди в полза на Гого, т.е. да осъди Йоан Матев на максималния възможен брой госини затвор, който в случая е 12 за съжаление. Искаме да се ускори процесът", заяви Георгиев. Той коментира, че разбира досегашното забавяне заради коронакризата, но вече смята, че това време е минало и е време за бързи действия.

Вуйчото отбеляза, че е напълно сигурен в това, че именно Матев е убиецът на Георги Игнатов и няма съмнения в това отношение.

Попитан дали приема пускането на Матев под домашен арест като отстъпление на съда, Георгиев коментира, че магистратите най-вероятно са били принудени да вземат това решение и не ги обвиняван за това, но е убеден, че в хода на делото Йоан Матев отново ще бъде върнат в ареста, и след това в затвора, и изрази съмнение, че докато чака, считания от него за извършител на убийството може да извърши друго престъпление.

"Той трябва да бъде в затвора. Това е най-доброто за него. Там има шанс той да се поправи, да му порасне съвест, да осъзнае дълбочината на това, което е извършил. Той много добре знае какво е извършил", каза още почерненият вуйчо и подчерта, че в този случай полицията и прокуратурата са си свършили отлично работата и има категорични доказателства за това, че Матев е извършителят на убийството.

Продължава делото срещу Йоан Матев за убийството в Борисовата градина

Софийски градски съд ще заседава днес по делото срещу Йоан Матев. Той е обвинен в убийството на 16-годишния Георги Игнатов в Борисовата...

От думите му стана ясно, че всяко заседание на съда ще бъде предхождано от протест, но той не е натиск върху съда, а сигнал към обществото да бъде чувствително и безкомпромисно към такива деяния.

А в зала част от свидетелите - чистачки от строителния техникум и вече бивши ученици на техникума, както и разхождали се в злополучния ден, ту си спомняха факти, ту ги забравяха, а при някои те се разминава с дадените преди години показания. Разпитите продължават и в този момент.

На 10 април СГС измени мярката на Матев в "домашен арест". Знаете, през ноември 2017 г. прокуратурата внесе обвинителeн акт срещу Йоан Матев. Той е предаден на съд за това,че на 2 юни 2015 г. в 11.43 ч. в град София, в парк "Борисова градина", като непълнолетен, но като е могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, умишлено е умъртвил непълнолетния Георги като му нанесъл един удар с нож. В резултат на това били засегнати жизнено важни органи и настъпила масивна кръвозагуба, довела до смъртта на пострадалия.

В хода на разследването оръжието на престъплението бе намерено в близост до местопроизшествието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Бременна в деветия месец почина в болницата в Кърджали

Разбиха мрежа за нелегална продажба на хормонални медикаменти

Бомбени заплахи в Софийския университет и Съдебната палата

Измъчвани и пребивани: 21 българки са били карани да проституират в Италия

Дават 50 000 лева за откриването на Ивана от Дупница

Апелативният съд в Пловдив гледа делото по случая „Цалапица”

Откриха трупа на мъж след потушаването на пожар в Благоевград

Излъгаха, че им е син: Мъж и жена се опитаха да извадят българска лична карта на чужденец

Делото "Дебора" отново не тръгна

Жена загина при катастрофа с ТИР край Враца

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com