Разследват брат на депутат от ДПС за убийството на данъчния Иво Стаменов

9329
Разследват брат на депутат от ДПС за убийството на данъчния Иво Стаменов
Снимка: БГНЕС

Борислав Аврамов, брат на депутата Димитър Аврамов от ДПС, е сред разследваните за убийството на данъчния Иво Стаменов в София.

Група от трима души, сред които и Аврамов, са задържани на 3 юли при специализирана операция на ГДБОП, съобщи прокуратурата.

Цацаров поиска имунитета на депутат от ДПС, търгувал с влияние

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на депутата от ДПС Димитър Аврамов, съобщиха от ...

Според събраните доказателства групата е решавала чрез брутални силови действия (и срещу солидно заплащане) финансови спорове в полза на някоя от страните, поемала е и е изпълнявала поръчки за „наказателни акции“ срещу конкретни хора, или е възлагала изпълнението им на трети лица, уточниха от обвинението.

Събрани са доказателства, че групата е възлагала поръчки за следене и нанасяне на побой над застреляния на 19 декември 2017 г. в София директор на звено „Фискален контрол” в НАП Иво Стаменов.

Както е известно, той бе застрелян посред бял ден в центъра на София на 19 декември м.г. и по-късно почина от раните си. До момента обаче МВР не разполага със заподозрян за стрелбата.

В тази връзка от спецпрокуратурата уточняват, че "сред основните задачи на разследващите дейността на престъпната група е да установят дали нейни участници, или лица, на които са възлагани поръчки за насилствени действия, имат връзка с покушението над данъчния служител".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com