Роднините на Стоян Балтов: Убийците му ще избягат заради съда

22209
Роднините на Стоян Балтов: Убийците му ще избягат заради съда
Снимка: БГНЕС

И тримата обвиняеми за убийството на брат ми са осъдени на 18 години затвор на втора инстанция, но са на свобода и чакат присъдата от последна инстанция. Тя трябва да излезе около 10 януари догодина, а за да влезе в сила изпълнението на присъдата, минават десет дни.

Как мислите – дали някой ще седи вкъщи да чака да го вземат за 18 години затвор? Те бяха задържани защото нападнаха лекарски екип насред болница, възмути се братът на Стоян Балтов – Борислав. Случаят със Стоян стана печално известен преди шест години. Тогава студентът беше убит с бой пред дискотека „Амнезия” в Студентски град.

18 години затвор за убийците на Стоян Балтов

18 години затвор чака убийците на студента Стоян Балтов, това реши Софийски градски съд. Двамата са нанесли множество силни удари в о...

Убедени сме, че делото на първа инстанция беше умишлено бавено – четири години. То беше върнато за доразследване. 26 дела на първа инстанция, 10 от които бяха отменени. Съдия Петя Крънчева идва в 11:00 часа на делото – по час, час и половина по-късно, няма никой. На следващото заседание обвиняемите са в зала, питат ги защо не са дошли следващия път, отговорът е: „Ами забравих”, заяви Борислав. Майката на Стоян – Зарка Димова, поиска оставката на Крънчева. Тя призоваваше обвиняемите месеци по-късно, вместо да ги привиква по-бързо и по канален ред. Писах писма до ВСС и когато дойде ред да се пишат мотиви по делото, защото процесът стана километричен, каза Димова пред Нова телевизия.

Борислав Балтов заяви, че е подал сигнал до МВР, че убийците могат да напуснат България. Става въпрос за Вили Георгиев, Александър Данаилов и Светлозар Стоилов - и тримата от Банкя. Срещу тях свидетелстват други три момчета, които са участвали в побоя над Балтов. Георгиев е оправдан на първа инстанция, но на втора инстанция е осъден на 18 години затвор.

Нормално ли е да пускаш обвиняемия и после да му се молиш да дойде в съдебна зала? Това ни кара да мислим, че съдия Крънчева неслучайно е назначена по делото, посочи Борислав Балтов. Вече се моля на Господ да няма съдебна система – съдия Петя Крънчева уби семейството ми, добави Зарка Димова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com