X
 
 

Руски сайт открадна самоличността на Ева от Асеновград, за да събира пари? (СНИМКИ)

1557 1
photo of Руски сайт открадна самоличността на Ева от Асеновград, за да събира пари? (СНИМКИ)
Снимка: Internet/Actualno.com
Руски интернет сайт плагиатства снимки на малката аеновградчанка Ева Чолакова, страдаща от Сарком на "Юинг". Предполагаемата цел на откраднатата самоличност е користна - чрез лъжа да се набират средства, които не е ясно къде отиват. Името на руския сайт е "Фонд милосердие" и все още е активен на адрес: http://vot.sabrinna.ru/?fbclid=IwAR0LoK5dRCWCXTDFl2wm0-6NFQxjE1kT3794hzq5Anj_RtS766xt9d83jrc, като вероятно хора продължават да пращат пари. Фейсбукът със същото име вече е блокиран или изтрит. За проблема алармира бащата на детето Евелин Чолаков. Той съобщава, че е научил за случващото се от негова позната, която им е изпратила линк към сайта. Към нея пък е сигнализирал руският гражданин Артем Молодкин.

Влизайки в интернет страницата, той вижда активни снимки на самата Ева в болницата, както и на част от документите й. Името обаче е Маша Козловская. Казва се, че детето се бори със смъртоносна болест - остеосаркома (рак) - и родителите й молят за помощ, за да се съберат средства за лечението на момиченцето. Сайтът обяснява, че Маша е започнала да се лекува в град Екатеринбург.

Медии се обединиха с призив към кандидат-кметовете от Асеновград: Дарете средства за Ева и Ники

Благородна кауза обедини журналисти от Асеновград. С Отворено писмо, всички ние, представители на различни местни и национални медии, с...

"За съжаление, правилната диагноза не беше поставена навреме, което изостри ситуацията. Сега болестта е в етап, в който местните специалисти не са в състояние да се справят и затова Маша е изпратена на лечение в Южна Корея. Това е специализирана клиника с богат опит в терапията срещу остеосаркома на този етап. Първите дни на лечение вече дадоха положителен резултат и ни вдъхнаха надежда. Но терапията струва много пари за нашето семейство! Общата цена на цялото лечение е 5 200 000 рубли. Ние сами успяхме да съберем 2 800 000 рубли. Нямаме идея откъде можем да вземем останалата сума и буквално на колене се молим да ни помогне в борбата за живота на Маша! Никога не сме си представяли, че можем да бъдем в подобна ситуация", пише в обръщението уж от родителите.

Според публикацията, към 21.08.19 г. са били необходими още около 2 110 000 руски рубли, което се равнява на около 120 000 български лева. Публикувана е дарителска сметка и дори телефонен номер на уж бащата Дмитрий Козловски, като изрично се отправя молба да се звъни само по спешност и е за предпочитане да се праща SMS, ако някой иска да получи повече информация.

Извършена е трансплантацията на 4-годишната Ева от Асеновград

Малката, но борбена асеновградчанка Ева вече се възстановява от трансплантация на стволови клетки. Лекарите са обнадеждени, че състояни...

В същото време Ева от Асеновград всъщност се лекува в Германия и парите за лечението й се събират при спазването на правила и норми. Евелин Чолаков е потресен от случилото се и заяви, че възнамерява да подаде сигнал в полицията. И обясни, че няма представа на този етап как да накарат администраторите на сайта да свалят публикацията. Той посочи, че не са се свързали с никого от там, но планира да наеме адвокат от Германия, който да се заеме със случая.

За Actualno.com бащата на Ева съобщи, че тя към момента е добре доколкото е възможно. Преминала е интензивен курс на лъчетерапия и в края на този месец й предстоят пълни изследвания, за да се установи какво й е състоянието действително. Едва след това, ще стане ясно как ще продължи лечението й. Поради сериозността на заболяването на детето, лекарите от немската клиника, в която се лекува малката асеновградчанка, прогнозират, че лечението й ще продължи около пет години. Това налага семейството да остане да живее в Германия, докато е необходимо и не се достигне пълното излекуване на Ева.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
    Мръсни, подли, алчни ватенки-мародери!! Кога ще направят нещо хуманно, нещо човеколюбиво?! Все по гадостите ходят! Такава е и историята на мракобесната им империя!
Последно в Актуално