Сагата "Герман Костин" продължава

1543
Сагата "Герман Костин" продължава

Софийският градски съд (СГС) пак ще заседава по искането на защитата на Герман Костин, той да излезе от ареста с по-лека мярка, предаде БГНЕС.

Герман Костин е обвинен за убийството на 5-годишния Никита Плотников, чието тяло бе намерено в куфар край село Пасарел. За 31 март бе отложено предишното заседание на съда, тъй като бе назначена съдебно-медицинска експертиза. Тя трябва да каже какво е здравословно състояние на Костин и позволява ли то престой в ареста. Защитата посочи, че обвиняемият има ревматологични и неврологични проблеми, изискващи специални медицински грижи. Едва след като бъде изслушана експертизата, съдът ще прецени дали Костин може да излезе от ареста или не.

СГС гледа мярката на Герман Костин

Софийски градски съд ще гледа искането на Герман Костин за изменение на мярката му за неотклонение „задържане под стража“ в...

През месец май миналата година прокуратурата задържа и обвини Герман Костин за умишленото убийство на 5-годишния Никита. По кърпа, с която било увито детето, разследващите установиха ДНК-материал, който е изследван и експертиза заключи, че е повече от 100% сигурно, че този материал е оставен от Костин. Другите доказателства, които са събрани, са записи от камерите на АПИ, които са го заснели как шофира към мястото на извършване на престъплението. Засичане на мобилния му телефон показа, че той се е намирал в района по същото време. Смъртта на детето е настъпила вследствие на задушаване. Самият Костин тогава не даваше обяснения пред разследващите и не призна вината си. Майката на загиналото дете е била съдружник с Герман Костин във фирма за недвижими имоти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com