Самозапалилият се мъж е с опасност за живота

18203
Самозапалилият се мъж е с опасност за живота
Снимка: бгнес

38-годишният мъж от Дупница продължава да е с опасност за живота, съобщи началникът на клиниката по изгаряния в "Пирогов" проф. д-р Огнян Хаджийски, съобщи БГНЕС.

Мъжът е приет в "Пирогов" снощи около 22.00 ч. Изгарянията са локализирани, направена е операция. Направено е покритие на 30% от тялото му, което е засегнато от изгарянията. За покритието е взета кожа от други места по тялото, част от която е свинска. До края на седмицата предстои втора операция и след това ще стане ясно дали пациентът ще оцелее. Според проф. д-р Хаджийски той има реални шансове за живот. Възстановяването би отнело около 1 месец.

Към момента няма яснота какво количество алкохол е употребил пациентът. Взета е алкохолна проба, която е изпратена за лабораторен анализ.

38-годишният Атанас Асенов от Дупница не е здравно осигурен. Болницата няма данни каква е дължимата сума за здравни осигуровки. Ако осигуровките не бъдат заплатени, лечението му ще струва около 50 хиляди лв., като в цената не са включени хотелските услуги и труда на персонала.

38-годишният Атанас Асенов Атанасов от Дупница се е самозапалил снощи пред 8-годишния си син след употреба на солидно количество алкохол. Пострадалият е транспортиран снощи с 30% изгаряния, главно по кръста и краката за "Пирогов".

Инцидентът станал към 19.30 часа снощи в жилището на Атанасови на ул. "Паисий Хилендарски"-24. Общинското жилище е обитавано от фамилията на Атанасов, който живее в него заедно със съпругата си Спасуна. Атанас и 42-годишната му съпруга имат 8-годишен син, също Атанас. Отделно Спасуна има още две деца, но от друг брак.

Снощи шуреят на самозапалилия се черпел за новороден син. Атанас пил много ракия, бира, мастика. След това обаче се сетил, че е безработен, съпругата му също, имат и сметка за неплатен ток за около 600 лева.

Тогава Атанас решил да се запали. Полял се с разредител за блажна боя, влязъл в банята и драснал клечката. Като пламнал, изскочил от банята и започнал да крещи за помощ. Подаден бил сигнал до пожарната и спешна помощ.

Атанас успял сам да съблече горящия анцуг, краката и кръста му били покрити с мехури. След като е приет в местната болница, по-късно е транспортиран за УМБАЛСМ "Пирогов".

Мъж се запали в Дупница

38-годишен мъж се запали тази сутрин на ул. "Отец Паисий" 25 в Дупница, съобщи БГНЕС. На този етап не са ясни причините за самозапалва...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com