Сарафов за снимките с Пепи Еврото: Гешев разполага с частно външно наблюдение

10662
Сарафов за снимките с Пепи Еврото: Гешев разполага с частно външно наблюдение
Снимка: БГНЕС

Срещу мен се води мръсна, кална война. Публикуваните снимки (от Антикорупционния фонд с въпрос дали КПКОНПИ прави проверка), на които се вижда Петьо Петров, по известен като Пепи Еврото, са от момент, в който трябваше да се видим с Гешев. Това каза зам.-главният прокурор Борислав Сарафов пред bTV. „Те са направени чрез частно външно наблюдение, което е незаконно“, добави той и поясни, че именно Гешев разполага с такава наблюдение.

"Тогава, преди 3 години, още се опитвах да поддържам нормални, човешки отношения. Иван Гешев искаше да се видим и трябваше там в този ресторант "Осемте джужджета" да го направим. Той не дойде. Подозирам всичко е направено с тази цел, да бъда заснет", обясни още Сарафов.

Гешев отрече да е записвал 150 разговора с политици и магистрати, включително с Йордан Стоев

Главният прокурор Иван Гешев отрече да е казвал пред заместника си Борислав Сарафов, че е направил над 150 записа на разговори с п...

Той уточни как според него се е случило заснемането. "Снимките са направени от частното външно наблюдение - нелегална и нерегламентирана структура, която се ръководи оперативно от г-н Стефчо Банков, бивш ръководител на "Вътрешна сигурност" в МВР, уволнен от Бойко Рашков, и в момента е прокурорски помощник към Иван Гешев. Той провежда такива действия, ръководи очевидно някакви хора, които провеждат нерегламентирано видео- и фотозаснемане. Иван Гешев разполага с частно външно наблюдение, и именно те правят тези записи, това е скандално, но е вярно", заяви Сараов.

По думите му е ясно кой натиска "ентъра". „Снимките се появиха, след като стана ясно, че ще съм гост в предаването "120 минути", обясни още Сарафов.

"Иван Гешев каза, че има над 150 записа, явно той натиска на "ентъра" и пуска записи в подходящия момент. Както казах - тези снимки излязоха в деня на участието ми във вашето предаване", добави зам.-главният прокурор.

Той разказа и че Гешев често е ходил в ресторант "Осемте джуджета" и то доста по-често от него и че е имал близки отношения с Петьо Петков - Еврото. „Аз нямам никакво касателство с казуса "Осемте джуджета", каза Сарафов. Той обясни, че е повод за притеснение това, че някой следи него, жена му и малкия му син. Затова и му е била нужна охрана. "Аз съм този, който първи депозира сигнал срещу Иван Гешев. За разлика от него, защото той се уличи във връзки с политици, аз не поддържам никакви връзки с политици", заяви още Сарафов.

Иван Гешев във Фейсбук: Заплашват мен и друг прокурор

"Потвърждавам, че е отправена заплаха срещу прокурор и срещу мен. Понеже съм в отпуск по лични причини, бях уведомен по установения ред...

"Разследването "Чекмеджегейт" е от категорията като "Барселонагейт". Дела, които винаги са били само и единствено под личния контрол на главния прокурор Иван Гешев", коментира заместник-главният прокурор Борислав Сарафов.

"Така че това дело, независимо къде е - в България или САЩ, се съгласува, и съм дълбоко убеден, че е съгласувано с него персонално (Иван Гешев - ред. бел). Никога не съм имал представа какво изобщо се случва по това дело, то е далеч извън моята компетентност", добави той.

Сарафов заяви, че има своя версия какво се е случило. "Прекратяването на т.нар. "Чекмеджегейт" и активизирането на казуса "Барселонагейт" е т.нар. танц на Гешев с политиците" - по едното дело прекратява, по другото активизира. Така той си танцува и дава ясни знаци на политиците какво иска и какво очаква той от тях. Така че доста наивно е да се мисли, че аз имам някакво касателство по този казус. Той добре е овладял този танц и го танцува откакто е главен прокурор, а може би и преди това, допълни Сарафов.

Според него тази категория дела трябва да приключват бързо и категорично, а не да се точат по три години. „В момента имам усещането, че се ползват за политически шантаж, за да не остава в обществото съмнение в обективността на институцията. Със сигурност поставянето на дела на трупчета е извън моето знание. Аз съм само административен и оперативен ръководител“, каза още Сарафов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Стрелба край Цалапица, има задържани

Хванат в крачка: Крадец скочи от терасата в Плевен

Агресия на пътя: Шофьор замери жена със запалена цигара и я хвана за врата в Софи

Мъжът ѝ я замерил с порцеланова чиния: Жена е с порезни рани

Засякоха шофьори, карали с 90 км/ч над ограничението в Сливенско

Започна дело за крупна измама с пенсионни вноски в Пловдив

"Дано смъртта ми е лека": 4 години от убийството на Милен Цветков

Опразниха кошарата на човека: Откраднаха овце и агнета във Врачанско

Задържаха руски гражданин в Бургас – ето защо

Пуснаха от ареста обвинения за поругаването на гроба на патриарха

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com