СГП поема случая с изчезналите тефтерчета на Филип Златанов

20541
СГП поема случая с изчезналите тефтерчета на Филип Златанов
Снимка: БГНЕС

Софийската градска прокуратура поема случая с изчезналите тефтерчета на Филип Златанов. Информацията съобщи градският прокурор на София Христо Динев на брифинг на Прокуратура и СДВР в Съдебната палата.

На 5.11.2014 г. вещото лице (по делото) е подал сигнал в 6-то РУП. Материалите от районното са докладвани на 11.11.2014 г. в Прокуратурата. "Уверявам ви, че ще бъде извършена пълна проверка за фактите и обстоятелства за изчезването на документите, както и как и кога е подаден сигнала и как се е работило по случая", обясни прокурор Динев, цитиран от агенция "Фокус".

Христо Динев е новият градски прокурор на София

Висшият съдебен съвет (ВСС) избра Христо Динев за градски прокурор на София, предаде БГНЕС. Христо Динев, който е административен ръко...

"Уверявам ви, че след извършването на проверката, ще имаме информация. Самото разследване от днес ще бъде разпоредено да се извършва от прокуратурата. Въпросът е актуален, но от вчера до днес много неща бяха казани по този проблем. Ще бъде извършена на всички обстоятелства. Не е редно да коментира случай, срещу който е повдигнато досъдебно производство", каза още Динев.

"Силно се надявам тефтерът да бъде намерен или ако кражбата е случайна да бъде подхвърлен някъде. Нека крадците да бъдат така добри и да го подхвърлят, за да може прокуратурата да използва веществените си доказателства. Тефтерът е веществено доказателство". Това заяви пред агенция ПИК зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.

Според него от изчезването на вещественото доказателство има интерес обвиняемият. "Но аз никога не съм бил привърженик на някакви особени конспиративни теории. Отдавам изчезването на тефтера на Златанов на случайно събитие. За мен това е обикновена битова кражба", подчерта Сарафов.

Изчезването на тефтера е амнистия за Филип Златанов. Това каза на брифинг Кирил Добрев от БСП в Народното събрание по повод изчезналите тефтери.

Прокуратурата мълчи като комунист на разпит за тефтерчетата на Златанов

Към момента тече разследване за извършени злоупотреби с власт с тефтерчетата на Филип Златанов. Води се производство срещу неизвестен и...

"Преди нас имаше пресконференция на ГЕРБ, които говориха много силно и мощно за тефтера на Филип Златанов. Това прави невъзможно доказването на инициалите И.Ф., Б.Б. и Ц.Ц. В новото правителство имаме вицепремиер, който присъства в този тефтер", заяви Добрев. Той отправи въпрос към Меглена Кунева относно това как би коментирали изчезването на тефтера. "Вълкът козината си мени, но нрава не. Партия ГЕРБ е същата, която беше и преди две години", каза още Кирил Добрев.

За нас всички спекулации около кражбата на тефтерчетата на Филип Златанов са просто изгода в "пореден сценарий". Това обяви партия ГЕРБ в официална позиция.

Необяснимо е как вещите лица по делото се отнасят към доказателства. Как може съдебните органи да разберат за кражбата от медиите, попита депутатът от партията на Бойко Борисов Цвета Караянчева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com