СГС гледа мярката на Герман Костин

2088
СГС гледа мярката на Герман Костин

Софийски градски съд ще гледа искането на Герман Костин за изменение на мярката му за неотклонение „задържане под стража“ в по-лека, съобщи БГНЕС.

На предишно заседание Софийски апелативен съд отхвърли искането му. Съдът изслуша медицинска експертиза за здравословното състояние на подсъдимия, която не откри наличие на заболявания, непозволяващи пребиваването му в условията на арест.

САС не уважи искането на Герман Костин за по-лека мярка

Софийски апелативен съд (САС) не уважи искането на Герман Костин за изменение на мярката му за неотклонение "задържане под стража" в по...

В искането за изменение на мярката защитата посочи, че обвиняемият има ревматологични и неврологични проблеми, изискващи специални медицински грижи.

Герман Костин е обвинен в убийството на Никита Плотников. Тялото на 5-годишното дете бе намерено в куфар на 20 март м.г. край село Пасарел. 16 дни по-рано в района на Приморско бяха открити останките от трупа на майка му Анна Леонтиева. Телефонът на руския гражданин бил засечен край Пасарел и Приморско в периода, в който се предполага, че Анна и Никита били убити. Автомобилът му също бил заснет в този маршрут от камера на Агенция „Пътна инфраструктура".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com