СГС реши да остави Георги Харизанов в ареста

10840
СГС реши да остави Георги Харизанов в ареста
Снимка: БГНЕС

Бившият член на директорския борд на "Напоителни системи" Георги Харизанов ще остане в ареста. Причината е решение на въззивен състав на Софийски градски съд (СГС), с което мярката му за неотклонение се променя - от "парична гаранция" на "задържане под стража", предаде Агенция "Фокус".

След като съдът промени мярката за неотклонение на Харизанов, той бе отведен с белезници от съдебната зала.

Съдът пусна задържаните шефове на "Напоителни системи"

Софийски районен съд освободи от ареста изпълнителният директор на "Напоителни системи" Стайко Ганчев и членовете на УС на дружествот...

На 11 декември Софийски районен съд не прие искането на прокуратурата за изменение на мярката за неотклонение на Харизанов т.е. той да остане в ареста. Прокуратурата поиска промяна в мярката за неотклонение, заради нови доказателства по делото, но съдът тогава не прие нейните искания.

На 7 октомври Софийска районна прокуратура (СРП) повдигна обвинения на изпълнителния директор на „Напоителни системи“ ЕАД - Стайко Ганчев и на членовете на борда на директорите на същото дружество - Георги Харизанов и Радослав Чеглайски за извършено престъпление. Според обвинението престъплението е съзнателно сключване на неизгодна сделка, като Ганчев е извършител, а Харизанов и Чеглайски са помагачи.

Всъщност, съгласно обвинението, Харизанов и Чеглайски са упълномощили Стайко Ганчев да сключи договор за борсово посредничество за продажба на метални тръби, помпи и напоителни съоръжения на значително по-ниска цена от средната за подобно качество метали. Цените предстои да се установят със счетоводна експертиза. Към началото на октомври, според събраните доказателства и проучване на пазарите, цената варира между 360 и 500 лв. на тон, а цената, на която са продадени тръбите е до 200-270 лв. на тон. Проучването е извършено от водещия проверката служител.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com