Следващата седмица ще има разпити в НС по случая "Мишо Бирата"

24157
Следващата седмица ще има разпити в НС по случая "Мишо Бирата"
Снимка: БГНЕС

През следващата седмицата Временната анкетна комисия за случая "Мишо Бирата" ще изслуша длъжностни лица от Агенция "Митници". Това ще стане на 4 февруари, заяви председателят на комисията Йордан Цонев.

Комисията беше сформирана за проверка и установяване на всички обстоятелства около публично огласения телефонен разговор между бившия министър-председател Бойко Борисов и бившия директор на Агенция „Митници” Ваньо Танов, в който се съдържат данни за грубо склоняване към тежки престъпления и злоупотреба с власт.

Ваньо Танов: Разговорът ми с Бойко Борисов за Мишо Бирата е изфабрикуван

Трудно се отказва на премиер. Така бившият директор на Агенция „Митници” Ваньо Танов коментира случая „Мишо Бирата&rd...

„Получени са първите материали от Агенция „Митници” по извършените проверки съгласно нашето искане на комисията, което одобрихме единодушно. Раздадохме ги на колегите. Насрочихме заседание за вторник от 15:30 часа. На него най-вероятно ще изслушаме длъжностни лица от Агенция „Митници”, които са работили по случая”, заяви Цонев, цитиран от Агенция "Фокус".

Комисията е взела решение да удължи срока си на работа с два месеца, тъй като сегашният изтича скоро, а по думите на Цонев има още работа.

Бившият директор на Агенция „Митници” Ваньо Танов със сигурност ще бъде изслушан, за Бойко Борисов не сме мислили. От Агенция „Митници” ще бъдат изслушани всички лица, които са работили по проверките във въпросната пивоварна”, посочи Йордан Цонев. Не е ясно дали Танов ще бъде изслушан другата седмица. „Много са лицата, които са участвали в проверките, но и той ще бъде изслушан”, обясни той.

Цонев добави, че постъпилите документи в комисията са над 200 страници.

Румен Петков: Не зная с какво мога да бъда полезен по случая с Мишо Бирата

Нямам обяснение на какво се базира интересът към мен и с какво мога да бъда полезен по случая с Михаил Михов-Мишо Бирата. Това заяви би...

Междувременно в Монтана Борисов заяви, че иска всички записи от подслушвания да бъдат протоколирани и да бъдат обединени в едно дело. ГЕРБ не желае унищожаване на записи, "защото сега за Мишо Бирата записа аз немога да го предоставя, за да ги съдя. Той е унищожен и стои само манипулиран. Аз не мога да се защитя, тъй като оригиналният запис е унищожен (ако има такъв)", обясни Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com