Сливенският похитител: Ако бях отнел живот, щях да се самоубия

12169
Сливенският похитител: Ако бях отнел живот, щях да се самоубия

"Ако бях отнел живот, щях да се самоубия. За мен това е по-добре от доживотна присъда или присъда от 25-30 години, която също мога да кажа, че е вид доживотна". Това призна пред bTV похитителят от Сливен Стефан Стефанов, който почти 3 години вече е в Бургаския затвор, в зона с повишена сигурност.

Той всеки ден си спомнял случката с прострелването на охранителя на банката Станчо Станев при опита за обир и взимането на заложници през 2011 година.

„Помня всичко много добре и сигурно никога няма да го забравя. Вече съм престъпник, щом съм направил това престъпление. Около 30 изстрела произведох - за да сплаша идващите полицаи. Аз не съм се целил в хората, но можеше и да има убити, ако ме бяха изненадали - както аз, така и някои от тях", смята похитителят.

По думите му затворът не променя човек, а го смачква психически и физически. „Не мога да свикна с условията, трудни са. Представете си да сте затворени в една килия 4 квадрата - с месеци и години. Аз няма да се превъзпитам по тоя начин, аз ще се озлобя, особено ако лежиш повече от 5 години. Страх ме е от бъдещето - дали ще мога да издържа, за близките ми", каза още Стефан Стефанов.

Отрече на излизане от съдебната зала да е заплашвал ранения от него охранител. Той лъжел - двамата просто разменили няколко думи, в които нямало умисъл.

В момента похитителят от Сливен излежава присъда от 14 и половина години затвор. Прокуратурата обаче иска връщане на първоначалното наказание - 16 години и 8 месеца лишаване от свобода.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com