Смесвах по пет-шест вида дрога, всичко ми е черна мъгла: Внучката, обвинена в убийството на Виолета Донева

3404
Смесвах по пет-шест вида дрога, всичко ми е черна мъгла: Внучката, обвинена в убийството на Виолета Донева
Снимка: БНТ

Ивет Стайкова, обвинена в убийството на баба си актрисата Виолета Донева, заяви пред съда, че всичко около престъплението ѝ е "обвито в черна мъгла".

ОЩЕ: Внучката на актрисата Виолета Донева, обвинена в убийството ѝ, остава в ареста

Младото момиче разказа, че от ранното си тийнейджърство приема наркотици, вследствие на което е получила различни психични проблеми. "На 14 години започнах да взимам трева, пробвах LCD и амфетамини. Арестуваха ме на 15 години с трева, когато и нашите се разделиха. Зарадвах се, защото постоянно се караха. С майка ми се изнесохме при баба ми и дядо ми. Една вечер ѝ казах, че ще е самоубия, ако не живея сама. Преместих се в "Лозенец" при едно момче, където смесвах по пет-шест вида наркотици и дизайнерски дроги. Взимах огромни количества и ги комбинирах, след това припадах", разкри обвиняемата.

По нейни думи, когато оставала без дрога, изпадала в паника. Започнала да чува гласове и да има параноични халюцинации. "Повечето пъти, когато изпадах в агресия, не помнех нищо и чувствах огромна вина, но взимах още дрога. Мама ме насърчи да отида на психиатър. Разказах му какво чувам и виждам. Диагностицира ме сме с параноя и метаамфетаминова психоза. Обещах на психиатъра, че когато стана на 18 години ще вляза в комуна, за да се изчистя от наркотиците", добавя още Ивет.

Тя разказа и кога е заживяла с приятеля си Виктор. "Исках вниманието и спокойствието, което никога не съм имала. Имах тежко детство, често изпадах в истерии. След като излязох от лудницата, баба и дядо ме приютиха. Една вечер се счупи стъкло и ме изгониха. Бях сама като куче. Всички ме изоставиха. Виктор ме приюти. Взимахме гъби, пико, кристали, дизайнерски дроги и нов вид кристали, халюциногени, трева. Хвърлих се от четвъртия етаж, халюцинациите бяха ужасяващи. Настаниха ме в болница”, азказа пред стда момичето.

ОЩЕ: Внучката на Виолета Донева пред съда: Животът е пред мен, искам да живея

Малко след това тя отива в дома на Виолета Донева, която нарича баба Вили. "Разбирах се идеално с нея. Няколко дни пуших само трева. Но не издържах дълго. Имах само гъби и картон в себе си. Пак започнах да чувам гласове, уплаших се. След това всичко ми е черно. Толкова съжалявам за случилото се, искам да я върна и никога няма да си простя", заяви още в съдебната зала подсъдимата. Тя бе категорична, че не е разбирала какво се случва по време на убийството на баба ѝ.

Припомняме, че тялото на убитата актриса бе намерено в дома ѝ на 22 октомври миналата година, след като нейни приятелки разтревожени се обаждат на сина ѝ, бащата на Ивет. Според прокуратурата Донева е намушкана с нож 54 пъти.

Назначените в хода на досъдебното производство тройна и петорна комплексни съдебнопсихиатрични и психологични експертизи доказали, че Ивет Стайкова е могла да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Пиян полицай катастрофира във Велико Търново

Бургаските митничари задържаха контрабандно оборудване за яхта

Граничари хванаха големи количества контрабандни цигари на Лесово (СНИМКИ)

Полицията иззе незаконно оръжие от дома на пловдивчанин

Опит за подкуп: Мъж поиска полицаите "да си затворят очите" срещу 50 лева

Пиян шофьор вилня на паркинг във Велико Търново

Пореден случай на насилие: Mъж отвлече и преби 19-годишно момиче в Козлодуй

Внезапно изскочи пред камиона: Дете е в болница след инцидент в Бургас

Ало измамници заплашваха с часове възрастна жена, взеха и 4 000 лв.

АПИ трябва да плати солидно обезщетение за смърт при потопа в село Бисер

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com