Собственичката на "Афера" призна, че се е срещала с Алексей Петров

69844
Собственичката на "Афера" призна, че се е срещала с Алексей Петров
Снимка: БГНЕС

Имала съм няколко срещи с Алексей Петров, разказа пред съда собственикът и главен редактор на сайта "Афера" Веселина Томова. По искане на защитата днес тя се яви днес като свидетел по делото срещу бившата барета, предаде БГНЕС.

Имаше среща между мен, Алексей Петров и съпругата на Веселин Данов, разказа Томова. Срещата е била по желание на съпругата на Данов по времето когато самият той беше задържан. След ареста на Веселин Данов лично аз се обадих на Алексей Петров, шокирана, че той е арестуван и го попитах: "Какво става?", но той ми каза, че не знае какво се случва, каза тя.

"Алексей Петров ме свърза със служителя на ДАНС Ангел Тянков, с когото месеци наред, до юни на 2009 година, работихме заедно по това разследване - всичко, което аз успях да събера, благодарение на моите източници, му го дадох. Очевидно и самите хора от ъндърграунда следяха сайта и знаеха, че ДАНС работи по случая", заяви пред съда Томова.

"На 30 март 2009 г. ми се обади Пейчо Пеев, един от обвиняемите по делото, който тогава беше под домашен арест, качих се в апартамента му и там бяха и близнаците Светлин Иванов и Красен Иванов. Те поискаха връзка с Алексей Петров. Светлин ми показа около 700-800 записа на един компютър и ми показа MP3, имаше записи между него и прокурора, който го разпитва и полицаите, които го карат да прави определени неща. Записите бяха потресаващи, той ми каза, че ще ми даде записи и ме помоли да го свържа с ДАНС, за да занесе записите там", разказа тя и уточни, че е свързала Светлин Иванов-Близнака с Ангел Тянков и още на следващия ден двамата са се срещнали в София.

Ангел Тянков ми каза, че е занесъл записите на главния прокурор, който е бил втрещен и е казал: "Само не ми разваляйте делото", каза още Томова. Тя донесе в съда и памет, на която тя съхранява всички записи, получени от Близнака. Запитана от защитата може ли Алексей Петров да е отвлякъл Светлин Иванов, Томова обясни, че Иванов не познава Алексей Петров. "Сигурна съм, че той не е бил отвлечен. Твърди се, че той е бил отвлечен през декември 2008 година, но тогава той беше под полицейска охрана", заяви Томова.

След като Светлин Иванов-Близнака отиде в ДАНС, прокурор Борислав Сарафов беше пратен във Варна на проверка, аз знаех за това идване от Ангел Тянков. Сарафов е бил настаняван в стаята на Стефка Якимова и повечето разпитвани не са казали нищо против нея, защото тя е влизала и излизала когато си поиска, каза още Томова пред съда.

С Алексей Петров поддържах по-чести отношения през периода 2008-2009 година във връзка с нашата обща работа. От тогава нямам почти никакви отношения с него, чували сме се от време на време по празници, заяви тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com