Специализираният съд повдигна ново обвинение на Цар Киро

15354
Специализираният съд повдигна ново обвинение на Цар Киро
Снимка: бгнес

Специализираната прокуратура е повдигнала ново обвинение на Кирил Рашков на 23 февруари. Информацията съобщи пред журналисти защитникът на Рашков адвокат Росица Драгинова.

Известният като Цар Киро ром е привлечен под отговорност по чл. 321, ал. 6, за съучастие в престъпна група. Престъплението е подсъдно на специализирания съд и прокуратура, информира Радио "Фокус".

Цар Киро остава в ареста

Кирил Рашков, известен като Цар Киро, остава в ареста, реши Пловдивският окръжен съд, предаде БГНЕС. Молбата на защитата и съпругата ...

Въпреки новото обвинение Кирил Рашков излиза от ареста на 10 март, съобщи Божидара Попова, прокурор от Апелативна прокуратура в Пловдив. Той трябва да бъде освободен от наблюдаващия прокурор и мярката му на задържане ще бъде променена в друга.

Производството срещу Цар Киро по новите обвинения следва да започне отначало от специализирания наказателен съд. Съдът обаче не може да иска нова мярка за неотклонение „задържане под стража”. Тя трябва да е различна от тази. По закон мярката не може да се прилага повече, освен ако не е задържан за убийство.

Тогава мярката му за неотклонение следва да е не повече от година и шест месеца, каза прокурор Попова. Положението е регламентирано в НК. „Мярката не е репресия”, каза прокурорът.

Въпреки днешното решение на Апелативния съд, съпругата на Кирил Рашков Костадинка вече е щастлива, че времето за освобождаването му от ареста изтича. Пред журналисти тя съобщи, че в момента все още се страхува за мъжа си, тъй като не е добре със здравето – има оплаквания заради диабета, бъбреците и сърцето.

Цар Киро иска да го пуснат под домашен арест

Кирил Рашков, известен като цар Киро, ще обжалва мярката си за задържане и ще поиска тя да бъде променена в "домашен арест". Пловдивски...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com