Спецсъдът запорира имущество на Ветко и Маринела Арабаджиеви*

3227
Спецсъдът запорира имущество на Ветко и Маринела Арабаджиеви*
Снимка: БГНЕС

Специализираният наказателен съд запорира банкови сметки, дружествени дялове и имоти на Ветко и Маринела Арабаджиеви. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Двамата са обвинени за участие в организирана престъпна група за държане и търговия на акцизни стоки без бандерол, данъчни престъпления и пране на пари. Запорите са наложени като мярка за обезпечаване на предвидените наказания конфискации и глоби по повдигнатите им обвинения, както и за разноските по делото.

За Арабаджиеви и Стайков ще е ясно след 7-8 месеца, Пеевски го проверяват само по документи

Тепърва започваме работа. Това заяви ръководителят на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито и...

Запорите са наложени като мярка за обезпечаване на предвидените наказания конфискации и глоби по повдигнатите им обвинения по чл. 255 и чл.253 от Наказателния кодекс, както и за разноските по делото. Съдебни заповеди за запор са издадени за 12 банкови сметки на Ветко и Маринела Арабаджиеви в различни трезори. Точната сума на запорираните средства ще бъде уточнена след представянето на офциални данни от всички банкови институции.

Със съдебни заповеди са запорирани дялове на Маринела Арабаджиева в 5 търговски дружества за общо 165 000 лева, както и дялове на Ветко Арабаджиев в 2 търговски дружества за 114 000 лева. Запор е наложен и над 4 имота, собственост на Маринела Арабаджиева, намиращи се в Пловдив, София и с. Свежен.

В официалните регистри Ветко Арабаджиев не фигурира като собственик на недвижим имот, както и на моторно превозно средство. Като физическо лице Маринела Арабаджиева също не притежава автомобил.

* Междувременно според в. "24 часа" НАП е наложила запор върху хотел "Маринела". Няма да има прекъсване на резервации и събития за следващите 7 дни, но няма да има и нови настанявания и резервации, твърди медията. НАП няма официален коментар.

Оплаквания за неплатени заплати в хотел на семейство Арабаджиеви

Разглеждаме детайлите и ще платим заплатите за август. Започнахме дори предсрочно да плащаме заплатите за септември. Това увери директо...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com