Съдът не пусна предсрочно наркотрафиканта Будимир Куйович

2017
Съдът не пусна предсрочно наркотрафиканта Будимир Куйович
Снимка: БГНЕС

Съдът остави без уважение молбата на черногорецът Будимир Куйович за условно предсрочно освобождаване от затвора, предаде репортер на БГНЕС.

Будимир Куйович - един от големите балкански наркотрафиканти, беше окончателно осъден на 16 години затвор през 2010 година. Той бе задържан в България при спецакция в края на декември 2007 година.

В Сърбия задържаха двама българи с 2 кг хероин

В Сърбия задържаха двама български наркотрафиканти на граничния пункт с Хърватия Батровци, предаде БГНЕС. Двамата са на възраст 38 и 4...

"Има едно наложено наказание, което, за да бъде лицето освободено предсрочно от неговото изтърпяване, трябва да е дал достатъчно доказателства за своето поправяне по време на престоя му в местата за лишаване от свобода. В настоящия случай от всички събрани по делото доказателства, такъв извод не можа да бъде направен според мен, съдът се съгласи също с това, тъй като промяната при него, макар и от тези становища на затворническата администрация да има такава промяна, тя не е устойчива и трайна, за да може да бъде освободен предсрочно", каза прокурорът Андрей Янкулов.

Куйович започва да изтърпява присъдата си от 16 години през 2009 г. Имал е условно наказание, което е активирано с общото най-тежко наказание, което търпи в момента.

"Първо търпи условното наказание, след което търпи настоящото от 16 години лишаване от свобода", обясни обвинителят. Справката, прочетена от съда, показва, че остава да изтърпи 4 години, 3 месеца и 15 дни. От 2017 г. той е в затворническото общежитие в Казичане.

"Оценката на риска е намалена, но успоредно с намаляване на оценката на риска трябва да са изпълнени и всички задачи, които са му заложени по индивидуалния план за изпълнение на присъдата, което в настоящия случай не беше налице. Също така следва да се съобразят и всички обстоятелства, които са свързани с неговата личност. Не може да се остави настрана и престъпната дейност, за която е осъждан, защото тя показва и капацитетът му за реална промяна по време на някакъв по-кратък от наложения му с присъдата срок на наказанието", обясни прокурорът.

Глоба за стотици милиони долари наложи САЩ на холандска банка

Американските власти наложиха глоба от близо 370 млн. долара на холандската банка Rabobank, защото е допуснала през нея да преминават м...

"Не сме съгласни с постановеното определение, тъй като в една демократична държава трябва да се защитават правата на осъдените лица, което съдът не показа, не прояви зачитане към неговата личност, включително и към заболяването му, с което мога да кажа само, че ще подадем жалба пред съответната инстанция", каза Мариела Ачева от защитата на Куйович.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Хванаха жена, купувала скъпи телефони с чужди карти (СНИМКА)

Окрал казино, но вместо пари взел тръби: Арестуваха мъж в Камено

Инвалидни пенсии за над 100 000 лева: Две жени лъгали държавата с години

Добавил си 8 години стаж: Мъж опита да излъже НОИ в Кърджали

Жена е в болница след домашно насилие в Благоевградско

Мними гадателки основаха първата ясновидска къща у нас

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Мигрантски наплив към София: МВР хвана 12 души в бус

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com