Със сгъваеми стълби 120 мигранти преминали турско-българската граница

1172
Със сгъваеми стълби 120 мигранти преминали турско-българската граница
Снимка: БГНЕС

Утре Районната прокуратура в Стара Загора ще внесе искане в РС – Чирпан, за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 25-годишния трафикант С.К. и 27-годишния Д.К.

Те са привлечени като обвиняеми за това, че на 26-ти февруари на км 179 от автомагистрала "Тракия", в съучастие помежду си, с цел да набавят за себе си имотна облага - пари, чрез използване на товарен автомобил „Ивеко“, противозаконно подпомогнали 46 чужденци – граждани на Афганистан, сред тях и непълнолетни, да преминат незаконно през страната.

В момента те са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, съобщи на брифинг днес Таня Димитрова, районен прокурор на Стара Загора.

Прокурори се срещнаха с жители на Чакаларово за мигрантския натиск

Прокурори от Районната прокуратура в Кърджали провеждат срещи и разговори с жители на пограничните села и беседват с тях за мигрантския...

До момента е установено, че 120 афганистански граждани се договорили с каналджии в Турция да ги преведат през България, като целта им е била да стигнат до Сърбия. Всеки от мигрантите трябвало да плати по 3000 евро.  С водачи достигнали до оградата на турско-българската граница и през нощта с помощта на сгъваеми стълби, придружавани от водачи, преминали на територията на България.

Вървели пеша около 3-4 дни и на 25-ти февруари достигнали до асфалтов път. Там били разделени на по-малки групи.

С обвиняемите С.К.и Д.К. се свързал техен познат, чиято самоличност е установена, и им предложил да превозят мигранти от Карнобат до София срещу 20 000 лв. общо за двамата.

Те се съгласили и в петък срещу събота той ги превозил с личния си автомобил близо до Карнобат, където бил товарният автомобил „Ивеко“ - собственост на фирма със седалище в София. Около 02,00 ч. обвиняемите достигнали до групата мигранти, качили ги в товарната част на автомобила и отпътували.

Калоян Методиев: Служебният кабинет катастрофира с охраната на границата

Служебният кабинет катастрофира напълно с охраната на границата. Това вече е безспорен факт. Гонки, катастрофи, убити, задушени…...

На км 179 на автомагистрала „Тракия“ автомобилът бил спрян от служители на „Пътна полиция“. На шофьорското място бил С.К., а до него в купето Д.К. Водачът бил тестван за алкохол с техническо средство, а резултатът бил отрицателен.

С.К. и Д.К. са неправоспособни водачи. На 11-ти ноември 2021 г. свидетелството за управление на моторно превозно средство на С.К. било отнето за срок от 24 месеца, тъй като той отказал да бъде тестван за управление на автомобил след употреба на наркотични вещества. Д.К. няма издавано валидно свидетелство.

С.К. е осъждан за извършен грабеж, а Д.К. - за притежание на наркотични вещества.

Активната работа по случая продължава, като е установена самоличността на третото лице, което е съпричастно към извършване на престъплението и при събиране на доказателства за съучастие между тримата и спрямо него ще бъде предявено обвинение, уточниха от прокуратурата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Марин Димитров обжалва решението за ареста си по аферата "Митници"

Слави Трифонов губи дело срещу бившия си съпартиец Радостин Василев

Заключил жена си и детето си: Полицията в Благоевград задържа мъжа

Събраха се в центъра и се биха: Петима са в ареста в Самоковско

Задържаха мъж в София за фалшива бомбена заплаха

Румънец открадна алкохол за близо 4000 лева от Плевен

Скрити в издълбани самуни хляб: Задържаха контрабандни цигари

Батко му го возил: 6-годишно дете е в болница след инцидент с велосипед край Карнобат

За малко да го сгази камион: Дете мина на червено в Бургас

Как се развиват делата за клевета в Народния театър

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com