Със сигурност Сидеров и Чуколов ще стоят в ареста поне три дни

5611
Със сигурност Сидеров и Чуколов ще стоят в ареста поне три дни
Снимка: БГНЕС

Ще бъдат ли арестувани Волен Сидеров и Десислав Чуколов? Прокуратурата вече е поискала ареста им, с мярка „задържане под стража”, потвърди говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова пред Нова телевизия.

Тя посочи, че те ще бъдат призовани още днес, за да им бъдат повдигнати обвинения. Призованите депутати имат срок от три дни, за да се явят пред държавното обвинение и официално вече да бъдат обвинени. След това прокурорът постановява мярката за неотклонение, като двамата народни представители ще бъдат задържани за 72 часа, а съдът решава каква да е окончателната мярка за неотклонение. Ние ще искаме постоянно задържане на Сидеров и Чуколов, подчерта Арнаудова. Всички действия на двамата сочат хулиганско поведение, заяви говорителят

НС разреши ареста на Сидеров и Чуколов

НС разреши задържането под стража на Десислав Чуколов и Волен Сидеров по искането на главния прокурор, предаде „Фокус”. За...

На Сидеров и Чуколов ще бъдат повдигнати обвинения за хулиганство, а на Сидеров отделно ще му бъде повдигнато обвинение за принуда – заради това, че е стискал за китките студентка, която е искала да го снима. За хулиганство наказанието е до 5 години, а за принуда – до 6 години.

Румяна Арнаудова коментира и, че не ѝ е известно Волен Сидеров да се е оплакал отделно от бизнесмена Камен Попов, който го удари в лицето на 25-ти октомври през нощта. Това е престъпление от общ характер и няма нужда от отделна жалба, но ако има, тя ще бъде присъединена към обвинителния акт, уточни говорителят.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Крими