X
 
 

Тече ли прокурорска схема в полза на свидетел-инвеститор срещу Иванчева?

2738 0
photo of Тече ли прокурорска схема в полза на свидетел-инвеститор срещу Иванчева?
Снимка: БГНЕС
Призив към новия кмет на „Младост” арх. Румен Русев отправи пиарът на общината Петър Кърджилов. Кърджилов беше другият вариант за кмет на „Младост”, освен Русев.

Според пиара на район „Младост”, арх. Русев трябва да предостави незабавно оригиналите на документи относно строежа на 7-етажна сграда на ъгъла между ул. "Свето Преображение" и ул. "Д-р Атанас Москов" за полицейско разследване. Причината – става въпрос за проект на инвеститор, който сега е свидетел на специализираната прокуратура и КПКОНПИ по делото за вземане на подкуп от бившата кметица на "Младост". Въпросният инвеститор е Димитър Логофетов.

Б.Б. и Ц.Ц. - инициали на хора, записани в СРС-тата срещу Иванчева

Познати инициали се появиха в най-шумното дело за корупция, което е на дневен ред в България - това срещу кметицата на "Младост" Десисл...

Всъщност, малко преди ареста на Иванчева и Петрова, от Община "Младост" съобщиха, че подават сигнал срещу Логофетов за фалшифицирани допълнително представени документи в 7-мо РПУ. Причината – фалшифицирани подписи, според Иванчева. Освен различните подписи, в графичната част от проектната документация са извършени и множество подлепвания по страниците и скриване на част от текста. Такова подлепване се вижда в документа, озаглавен "ПРОЕКТ" върху наименованието на обекта и имената на съгласувалите проектанти, казаха тогава от район "Младост".

Сега Кърджилов казва, че е разбрал, че ден след ареста на Иванова и Петрова зам.-началникът на 7-мо РПУ Венелин Станков е поискал да бъдат представени оригиналите на подадените заявления за възможна документна измама. Станков е поискал още и длъжностно лице от районната администрация да се яви в сградата на 7-мо РПУ за снемане на сведение и предоставяне на справката и оригиналите на документите. Пиарът на "Младост" обаче разбрал за това писмо едва на 29 май. По думите на Кърджилов, последвало обаждане до инспектор Атанас Койчев, който бил лицето за контакт по случая, но Койчев казал, че не е нужно да се бърза, защото сигналът за евентуалната измама от страна на Логофетов бил пратен за становище до прокуратурата.

Опасението на Кърджилов е, че преписката срещу Логофетов ще бъде прекратена. Затова и той иска сегашния кмет арх. Русев да прати оригиналите на документите до отговорните органи, като преди това да ги снима или сканира, за да бъде видимо всичко.

В 19:00 часа на 14 юни в "Младост" ще има протест срещу проекта на Логофетов.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Отиде си проф. Юлиан Вучков

На 83 годишна възраст във военна болница почина професор Юлиан Вучков. Това съобщи на профила си във Facebook журналистът Мартин Карбовски. "Бог...