Томов: Прокуратурата крие 17 документа

13180
Томов: Прокуратурата крие 17 документа
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата крие 17 документа и не ги прилага. Това заяви председателят на Надзорния съвет на ЦСКА Александър Томов, предаде БГНЕС.

Припомняме, че днес обвинението поиска 10 години затвор за Томов. Александър Томов, Александър Гарибов, Иван Иванов и Божко Бонев са подсъдими за длъжностно присвояване на средства в особено големи размери от металургичния комбинат "Кремиковци". Прокуратурата поиска и конфискация на цялото имущество на четиримата, както и забрана да заемат административни длъжности.

"Убеден съм, че това дело ще завърши със стратегически успех за нас. Ясно е, че обвинението е антиконституционно. Ако имаше някакво обвинение още Митал щеше да ни обвини. Умишлено нито един от индийските колеги, които са подписвали тези документи не са поканени като свидетели, а те са десетки души. Второто нещо е, че по никакъв начин няма увреждане на ЦСКА и на Кремиковци. Това са не само законни и правомерни сделки, което се доказва в делото, но това са били и сделки в интерес на дружеството. Най-голямото доказателство е, че имаме окончателни решения на Софийския апелативен съд и ВКС за състоянието на "Кремиковци" в периода до 2007 година, когато ние сме били отговорни за дружеството. Там нещата са безспорни, т.е. нищо ново отпреди седем години. Преди седем години е имало поръчка някой да бъде нарочен за фалита на "Кремиковци" и те са избрали нас. Сега прокуратурата внесе същите неща от пролетта на 2008 година. Фактите са едни и същи, но те твърдят, че това е присвояване, а ние, че са търговски сделки. Те въртят, за да се протака, защото колкото повече се отдалечава във времето, толкова повече се забравят нещата. Изгонването на Митал доведе до срив и тези, които искаха "Кремиковци" се опариха, защото това не беше лъжица за тяхната уста", заяви Томов.

Той подчерта, че атаката успоредно с ЦСКА е била, за да се вдигне повече шум и да се отклони вниманието.

"Фактите са безспорни, но сме в ръцете на съда. Аз нямам съмнение за нашата невинност. Ние в много от решенията нямаме нищо общо, защото те са колективни. Ние сме действали по волята на нашия частен собственик. Прокуратурата прикрива 17 документа и не ги прилага. Един от тези документи е, че е изпълнение на разрешен договор от държавата за продажбата на ЦСКА, но те от тези пет сделки вадят две за плащания, в които няма индийци, а сме само ние и прилагат тях. Ясно е, че става дума за избирателно дело. На искането на девет години Апелативният съд ги отмени. Не вярвам, че това ще доведе до нещо. Прокуратурата не променя нищо, а само хората и това е проблемът", каза Томов.

Той добави още, че прокуратурата трябва да защитава държавата и нередности спрямо нея. "Очевидно тук става дума за продължаване на една инерция, но мисля, че нещата ще дойдат до справедлив край", каза още Томов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com