Убиецът на Анна и Никита е имал помощник?

6921
Убиецът на Анна и Никита е имал помощник?

Предполагаемият убиец на 5-годишния Никита Герман Костин може да е имал съучастник. Това е една от версиите, по които работи разследването у нас. Днес руснакът застава пред съда, тъй като изтича 72-часовата му мярка за неотклонение. Обвинението ще поиска постоянния му ареста, пише Стандарт.

В петък Софийска градска прокуратура повдигна обвинение на Костин за убийството на момченцето, след като ДНК профил го "закова" като килър на русначето от Перм.

Герман Костин: Не съм убил Анна и Никита

Това е толкова страшно, когато разбрах изпаднах в състояние на ужас, не мога да го обясня, до сега не съм на себе си, аз съм в ненормал...

Никита е бил удушен между 13 ч на 8 февруари и 6,20 ч на 10 февруари, след което захвърлен в куфар в района на Пасарел, показват експертизите. Тялото на детето беше намерено 40 дни по-късно от любители фотографи. Части от тялото на майка му, 34-годишната рускиня Анна Леонтиева, пък бяха открити на 3 март в горичка край Приморско.

Според прокуратурата ДНК материал е намерен по кърпата, с която е било увито детето, и е 100% сигурно, че той е от Костин. "Експертизата сочи не просто пълно съвпадение, а възможността да е от друг е 1: 38 000 000 000 000 000 000", каза в петък говорителят на върховната касационна прокуратура Румяна Арнаудова. Освен по биологични следи, Костин е изобличен и чрез камери, които проследили пътя му. Записи на Агенцията за пътна инфраструктура (АПИ) са го заснели как се придвижва към мястото на извършване на престъплението, като той е засечен и по мобилния си телефон. Костин е претърпял пълен провал и на детектора на лъжата. На разпитите пред разследващите той давал объркани отговори и често си противоречал.

Когато беше открит трупът на малкия Никита, Костин беше в Кипър. По куфара, в който бе тялото на момченцето, бяха намерени остатъци от пътнически стикери от Северен Кипър. Така подозренията, че Костин може да е замесен, се засилили. Освен това, Анна живеела в апартамента на руснака и имала обща фирма с него в Кипър. Герман обаче засега не обвиняем за убийството на Леонтиева. От откритите части от трупа не може да се разбере как е умъртвена тя. Все още от Русия се чака ДНК от майката на убитата рускиня за сравнителен анализ.

Той може да потвърди напълно дали откритото в края на февруари тяло край Приморско е нейно. У нас не е идвал и бащата на Никита, но той е изпратил ДНК проба. От анализа станало ясно, че убитото момченце е 5-годишният му син Никита.

Основната следа по случая с мъртвото дете край Пасарел: Не съм виновен

Изненадващо главният заподозрян за убийството на 5-годишното дете край Пасарел проговори. Пред вестник “Кoмсомолская правда&rdquo...

Костин твърдеше упорито пред медиите, че е невинен и по време на убийствата и на двамата не е бил в България. В страната ни той пристигна, за да бъде разпитан в края на април. След това беше освободен. Все още не са ясни мотивите за убийството на момченцето. При разпитите Костин не е дал обяснения и не е признал вината си.

Според руските медии едно от основните подозрения за разчленяването на 35-годишната Анна и сина й са финансови отношения. Жената или съпругът й били взели голяма сума назаем, която не върнали.

Смята се, че първо е била убита жената, а по-късно, след като парите не са били преведени, същата съдба е сполетяла и Никита. Леонтиева няма банкови сметки в България. Все още няма отговор на запитване на разследващите до властите в Севернокипърската турска република дали има сметки в някоя от местните финансови институции.

В петък, докато правеха следствен експеримент на мястото, където е намерено тялото на Никита, полицаите се натъкнаха на разложени части от обезглавен труп.

Намерен е бащата на откритото мъртво дете край Пасарел

Мистерията с намереното убито дете край Пасарел започва да се разплита. В Русия вече е намерен баща му. Това е бившият шеф на Департаме...

Според жители на Пасарел, мъртвецът е облечен е с анцуг и маратонки. От резултатите от аутопсията на тялото ще стане ясно какъв е полът му и причината за смъртта. Според запознати обаче, едва ли намереният труп има връзка с убийството на Никита. Засега по-скоро подозират зловещо съвпадение. Вероятно реката е влачила трупа отнякъде. Преди години на същото място пък е имало гробище, спомнят си местните.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com