Удавените момчета от Брестовица били убити, твърди почернената им майка

14396
Удавените момчета от Брестовица били убити, твърди почернената им майка
Снимка: БГНЕС

Страшна мъка цари в дома на семейство Кочеви от Брестовица, след като в събота ги сполетя огромна трагедия. 14-годишният Спас и 7-годишният Злати бяха намерени мъртви, проснати на спирателна решетка в канал над селото. "Искам истината за децата ми. Сигурна съм, че Злати е убит и хвърлен във водата, а брат му е скочил да го спасява и така е загинал и той", проплака пред "Блиц" почернената майка Гергана Кочева.

Тя разказа, че синовете и нямали навика да ходят на опасното място, което всяка година взима нелепи жертви. „Кой и как е накарал децата ми да идат там и никога повече да не се върнат живи, искам това да знам“, изригна Гергана, неутешима в мъката си. От Съдебна медицина Пловдив обаче заявиха, че няма външна намеса в трагедията и момчетата са се удавили.

Две деца са се удавили край село Брестовица

Телата на две братчета – на 7 и 14 години, бяха открити в напоителния канал край пловдивското село Брестовица, предаде БГНЕС. С...

Бабата Златка разказа още, че внуците и не познавали добре селото, защото живеели с майка си в Пещера. Те си играели основно в махалата, не се отдалечавали, а за опасния, смъртоносен канал баба Златка многократно ги предупреждавала. Според роднините, момчетата друг път не били ходили до водоема, който се намира на другия край на Брестовица и е високо над селото.

Във фаталната събота децата били при дядо си Спас, който работел на къщата на свой съселянин. Около 15 часа дядото свършил работа, но трябвало да отиде до центъра. Момчетата били с колелата си, а Спас с колата. Той ги изпроводил почти до дома ми, като из заръчал веднага да се прибират у дома. Внуците уж тръгнали към къщата на баба си и дядо си, но отишли на канала. Какво ги е провокирало в калното и дъждовно време да си търсят занимавка там остава пълна мистерия.

Кметът на селото Любен Радев отново призова родителите да разговарят настойчиво с децата си и да не ги пускат да ходят там да играят. Миналата година в канала се удави 13-годишно момче, а по-миналата там живота си загуби 10-годишен. Водоемът се стопанисва от "Напоителни системи". На всеки мост има предупредителни табели за опасността на района.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com