Валентин Радев: Провалът на вота на недоверие беше предизвестен

1137
Валентин Радев: Провалът на вота на недоверие беше предизвестен
Снимка: БГНЕС

Резултатът от вота на недоверие беше очакван, тъй като това е въпрос на числа, но това, което беше неочакваното е, че не успяхме да стигнем до трибуната миналия вторник. Дебатите в пленарната зала се превърнаха в пълен цирк, а щяха да са ни по-полезни, ако ни бяха посочили слабостите. Това каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев по време на редовния си месечен брифинг във връзка с неуспешния вот на недоверие на тема „Сигурност“, поискан от БСП, предаде БГНЕС.

„Присъствал съм на други вотове, накрая се изказват министрите, защото по време на дебатите излизат подробности. Ние щяхме да обобщим и анализираме проблемите “, каза министърът.

Вътрешният министър останал изненадан от прекъснатите дебати по вота на недоверие

Съществен пропуск на полицаите, веднага спряхме отпуската на шефа на Районното управление. Възползвал се е от нарушение на правилата. Д...

Той добави, че четирите приоритета на МВР по време на българското председателство са били свързани с повишаване на сигурността на гражданите на ЕС, ефективното управление на миграционните процеси, граничната сигурност, както и европейската перспектива за Западните Балкани, както и, че за сигурността на делегациите по време на председателството в София са се грижили 27385 полицая.

„Почти по всички тези приоритети постигнахме успех. В рамките на тези четири приоритета Българското председателство успя да затвори три регламента, които вече са дадени в ЕП. Сега остава да бъдат публикувани и да бъдат изпълнявани. След това направихме още такива стъпки, свързани с общата позиция на Съвета по общата европейска система за убежища“, каза още министър Радев.

Той добави, че Европейският съвет е приел заключенията в областта на миграцията и е обърнал внимание на точките, по които страната ни има принос, сред които функционираща политика, която се основава на по-ефективен контрол във външните граници. Радев подчерта, че Европа няма забележка към нас и увери, че през нашата държава се наблюдава почти нулев миграционен натиск. Той подчерта, че европейските лидери са заявили, че ще продължат и сътрудничеството със Западните Балкани.

Силовият министър постави акцент и по още една актуална тема, а именно бягствата от затвори и арести. От изнесените данни и поне според него от 2005 г. до юни 2018 бягствата намаляват. Статистиката показва, че броят на избягалите през 2002 г. са 5, през 2004 г. – 3, 2010 – 1, 2014 – 2, 2016 – 1, 2018 – 2. 

Валентин Радев: Мотивите на вота на недоверие са пълни с популизъм

Мотивите на вота на недоверие са пълни с популизъм, няма нищо състоятелно. Това каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев сле...

„Бягствата у нас не са тенденция. Има години, в които няма нито един избягал. Това не са системни бягства от арести и затвори и отклонения“, каза Радев.

Той коментира и последните бягства така:  

„Бягството на арестанта от Пловдив е грешка на нашите полицейски органи. Много смело е да скочиш от втория етаж, жив и здрав да е. Здраво момче е, щом е скочил и нищо му няма. Вече съм предприел мерки. Лично директорът на Областната дирекция прекъсна отпуската на началника, за да проверят кой е отговорен за това, защо се случва. Не е нещо драматично, но не бива да се случва, когато ние говорим за избягали въобще. Продължава издирването на беглеца от Софийския централен затвор, който избяга през вратата. Продължава издирването и на 15 годишното момче, което избяга вчера от районното управление във Враца“, заяви министър Радев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

СРС-та и показания на свидетели: Как Живко Коцев от свидетел стана обвиняем

Живко Коцев не може да бъде осъден, ако се е издал, трябват още доказателства

Освободиха под гаранция журналиста Димитър Стоянов

Стана ясно кога ще бъде освободен от ареста Димитър Стоянов

Разбиха схема за регистрация на автомобили с фалшиви документи

Божков отива на съд по хазартното дело - нанесъл 560 млн. лв. щети на бюджета

След като шофира дрогирана: Певицата Диона се изправи пред съда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com