Варненската полиция залови акцизни стоки без бандерол

12275
Варненската полиция залови акцизни стоки без бандерол
Снимка: БГНЕС

Служители на Отдел Икономическа полиция към ОДМВР – Варна заловиха 31600 къса цигари без бандерол и нелегален алкохол на стойност около 900 лв.

Вчера, при провеждане на специализирана полицейска операция по линия на разпространение на акцизни стоки без бандерол, в къща в с. Звездица, м-ст „Орехчето”, собственост на Г.С. на 52 г., е извършена проверка, която установява наличието на 90 л. високоградусов алкохол, без документи за произход, на приблизителна стойност около 900 лв.  Намерени са и 1580 кутии цигари от марките: „West Red”,  „Benson and Hedges”, „Carellia Blue” и „Carellia Slims”, „Golden Gate”, всички без акцизен бандерол, на обща стойност около 6320 лв.

В къщата, по време на обиска, е открита 16 – калиброва пушка едноцевка, незаконно притежавана, и 58 бр. ловни патрони за нея.

По случаите са започнати досъдебни производтсва срещу Г.С., който е познат на полицията по провинения за разпространение на акцизни стоки без бандерол. Мъжът е задържан за срок от 24 часа. Разследването е започнато под надзора на Районна прокуратура – Варна.

При извършени полицейски проверки на територията на гр. Варна, през същия ден, са открити още 73 бр. кутии с цигари от различни марки, необлепени с акцизен бандерол. Като при единия от случаите е задържан мъж на 45 г., неосъждан, който е държал 53 кутии с цигари, в близост до магазин за хранителни стоки, в ж.к. „Вл. Варненчик”. По случая е образувано досъдебно производтсво, информират от ОДМВР-Варна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com