Задържаха заподозрени за побоя и събличането на момче в столичен автобус

5673
Задържаха заподозрени за побоя и събличането на момче в столичен автобус

Четирима заподозрени са задържани в столичното Първо РПУ заради нападението над 14-годишно момче, което беше принудително съблечено в автобус на градския транспорт, съобщи БНТ.

В петък ученикът беше съблечено голо до кръста, защото е с яке на "ЦСКА", а пътници и шофьорът наблюдаваха безучастно.

Директорът на малтретираното в автобус момче: Не е нормална реакцията на хората

Момчето, което беше съблечено в автобус 404 в София е в нормално психическо състояниe. Той е с добър самоконрол и силен дух. Това каза ...

Днес следобед момчето е било извикано в районното, където са му били показани записите от камерите от автобус 404, където стана инцидентът. Последвало е разпознаване на четиримата задържани. Засега те остават в ареста за 24 часа, но утре се очаква да им бъдат повдигнати обвинения, предаде Нова телевизия. Възможно е прокуратурата да удължи ареста им.

"Това е една изключително дръзка хулиганска постъпка, която, между другото, повдигна и много въпроси в обществото. Ние трябва да си свършим работата, но всеки един български гражданин трябва да има активна позиция по противодействие на такива деяния", коментира вътрешният министър Младен Маринов.

Днес бяха поискани и официални обяснения от шофьора. Той заявил, че не е настинал паник бутона, защото това се правело само в извънредни ситуации.

Стана ясно, че мъжът работи в столичния Градски транспорт от 19 години. Стилян Манолов - директор на гаража в "Дружба", го защити:

"Първоначално той дори не е разбрал какво се случва. Може да го видите на огледалото над него, което виждате, но всъщност е много трудно от неговата позиция, карайки автобуса, той да разбере конкретно какво се случва в задната част на автобуса".

Съблеченото момче вероятно е нападнато, защото е от ЦСКА

Екип на ЦСКА е най-вероятната причина за унизителното нападение срещу 14-годишното момче в столичен автобус. То беше съблечено и ограбе...

От столичния автотранспорт заявиха, че всички водачи трябва да са инструктирани как да реагират при подобна агресивна ситуация. Веднага щом разбрал, че има някакъв проблем, шофьорът подал сигнал към диспечерския център. А сигналът към 112 е подаден от жена, която пътува в автобуса.

Междувременно в събота, няколко часа след грозната сцена в автобуса, осмокласникът печели сребърен медал на републиканско първенство по самбо. В неделя пък си завоюва трето място по сумо.

"Спортът ме учи на дисциплина, да имам приятели за цял живот, на гъвкавост, да се справям с трудните моменти", каза момчето.

Директорът на Държавното спортно училище "Ген. Владимир Стойчев" Борис Борисов допълни:

"Въпреки преживяната психологическа травма се представи на едно много добро ниво и ние сме горди и се радваме за което".

Съблякоха и обраха момче в рейса в София

Крадци съблякоха и обраха дете в автобус 404 в столичния квартал "Редута". 14-годишно момче е обрано от трима младежи пред погледите на...

Ирена Филипова - зам.-директор на 122 ОУ, която се е застъпила за момчето, коментира: "Това беше един чисто човешки дълг на жена, на родител, на човек, който трябваше да постъпи по този начин, а освен това ние в образованието имаме изграден механизъм за действие при критични ситуации".

Ваня Кастрева - началник на РУО - София, пък каза: "Когато става дума за дете, трябва да сме още по-чувствителни, защото реално през своите действия ние възпитаваме малките".

Според психиатъра Цветеслава Гълъбова емпатията, състраданието и съпричастността стават все по-чужди за обществото ни.

"Една подобна случка ще остане поредната, ще се пошуми, детето да му мисли, ще поработят с него психолози, някакси ще преодолее травмата, но ние като общество няма да мръднем и крачка напред. Виждаме всички, че цялото ни общество е сковано от страх", добави тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

6 задържани чужденци от бежанските центрове в София

Психично болен мъж преби майка си

Полицията с акция в бежанския център в "Овча купел"

Тежка катастрофа между кола и два мотора в София

МВР: Фалшивите сигнали за бомби в София са подадени от страна извън ЕС

Европрокуратурата претърсва хотели в наш ски курорт заради измама със субсидии

Заловиха нелегални мигранти в дипломатическа кола на "Капитан Андреево"

Дървосекачи се биха с пръти край Кърджали

Пиян разхвърля магазин в Асеновград

Бременна в деветия месец почина в болницата в Кърджали

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com