Заради негативен коментар във Facebook за патриарх Кирил - в ГДБОП на разпит

8150
Заради негативен коментар във Facebook за патриарх Кирил - в ГДБОП на разпит
Снимка: БГНЕС

За противозаконни от своя гледна точка действия на ГДБОП сигнализира чрез профила си във Facebook председателят на Сдружението на украинските организации в България Олена Коцева.

Съгласно думите ѝ, тя е била привикана от ГДБОП във II-ро РПУ заради коментар относно интервю на патриарх Кирил пред БНТ. С коментара си Коцева определила изреченото в интервюто от руския патриарх като „арогантно, възмутително и пълно с лъжи”. Точните ѝ думи са: “Като български гражданин и като украинка, възмутена съм до дъното на душата си от руската пропаганда, която се лееше вчера от ефира на БНТ. Интервюто с патриарха Кирил е 100% провокация срещу Украйна. Тя е и срещу България. Господа журналисти от БНТ, засрамете се! След като задавате въпроси, свързани с агресията на РФ срещу Украйна да бяхте поне се ограмотили малко как се оценяват действията на РФ срещу Украйна по света. Или не виждате по-далеч от носа си?”.

Цветанов обвини Румен Радев, че лъже за липсата на стенограма от срещата с патриарх Кирил

Президентът би натрупал негативи, че не е защитил българското достойнство. Това обяви вторият човек в ГЕРБ Цветан Цветанов, коментирайк...

Във II-ро РПУ Коцева трябвало да напише писмено обяснение за коментара си, но тя отказала „да участва в противозаконните действия на българската милиция” и опитала да си тръгне. По думите ѝ обаче била задържана със заплаха, че ще бъде арестувана за 24 часа. Последвала разправия и в крайна сметка се стигнало до следното – писмено написано заявление, че Коцева не е съгласна да дава показания, като за свидетели били повикани още двама полицаи, които нямали значки и не се представили, единият от които казал следното: “Какво толкова се иска от вас? Напишете, че отказвате да давате показания и се подпишете. Защо ни създавате проблеми?!”

Коцева е категорична в позицията си: „Все пак ще благодаря на ГДБОП, че оцениха скромният ми принос България да бъде една правова и доствойна държава, надежден и предвидим партньор на ЕС и НАТО и оценявам този интерес на ГДБОП към моята скромна личност като висока оценка на моята гражданска позиция. И, господа от ГДБОП, моля да запомните много добре: аз съм добросъвестен гражданин и данъкоплатец. Ще направя всичко зависещо от мен всички ние да живеем в мирна, европейска и процъфтяваща България! Не съм съгласна с вашите сталински методи и съветски похвати – това вече остана зад гърба ми отдавна - няма да мълча пред нарушения на българското и европейско законодателство! Ще се качвам на Шипка с украинско и българско знаме! А ако ми ги конфискувате - ще ушия нови! Ще почитам българи, украинци, румънци и другите народи, дали живота си за свободата на България”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Вътрешният министър: Спряхме рекордно количество наркотик (СНИМКИ )

Голям удар в контрабандата на наркотици: Задържаха 402 кг хероин за над 16 млн. лв.

Калин Стоянов съзря заговор на вечеринките при Рашков

Тенчо Тенев разкри, че обвинените за контрабанда са се виждали и с Калин Стоянов, и с Рашков

Стана ясна скоростта, с която бе убит футболният треньор Ферарио Спасов

"Съдебна реформа ли": Прокуратурата не иска да гледа сигнал от издирвания Петър Петров-Еврото

Стрелба край Цалапица, има задържани

Хванат в крачка: Крадец скочи от терасата в Плевен

Агресия на пътя: Шофьор замери жена със запалена цигара и я хвана за врата в Софи

Мъжът ѝ я замерил с порцеланова чиния: Жена е с порезни рани

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com