Отдайте се на любовта на "Хартиеното момиче"

23393
Отдайте се на любовта на "Хартиеното момиче"

Новата порция от жанровия коктейл на изключително успешния европейски писател Гийом Мюсо носи името „Хартиеното момиче” (ИК „Изток-Запад”), а сюжетът на този едновременно обсебващ и емоционален бестселър успява да съблазни читателското въображение още от първите страници.

Популярният писател Том Бойд е изпаднал в кошмарна криза – любовта на живота му, пианистката Орор Валанкур, го е напуснала и оставила да се дави в спомени за щастливите им месеци заедно. Потънал в блатото на антидепресантите, той е неспособен да напише последната част на пожъналата феноменален световен успех „Трилогия на ангелите”. В един ден обаче всичко ще се промени... Том ще се окаже разорен, Орор – сгодена за бляскав спортист, а от дефектен тираж на последната му книга изпада една от неговите героини: зашеметяващо красивата, но душевно разбита Били. Тя ще го поведе на шеметно пътешествие, в което Том трябва да открие отново себе си и смисъла на своя живот.

Как умът превръща водата на клетките във виното на съзнанието?

Излезе от печат книга, която съчетава магията на изкуството с рационализма на науката и търси отговори, които векове наред са провокира...

Френската суперзвезда Гийом Мюсо е едно от най-продаваните имена на литературна Европа, a романът му „Хартиеното момиче” е сред най-предизвикателните му произведения. Известен в България с книгите си „И след това...”, „Ще бъдеш ли тук?” и „Защото те обичам”, Мюсо бързо успя и у нас да бетонира заслужената си слава на майсторски разказвач, който с изумителен талант и блестящ, увлекателен стил съумява да комбинира всякакви жанрове и теми в произведения си – историите му са изпълнени с мистерия, напрежение, романтика и неочаквани сюжетни обрати, които до последно държат читателя на ръба, успявайки да го изненадат с хитрите фабулни завои, по които поемат героите.

Мюсо е човек с особена и богата биография, а влюбването му в литературата и отдадеността му към писателския занаят водят началото си от детските му години, когато е едва 10-годишен. Въпреки че майка му е библиотекарка, в началото четенето не е представлявало интерес за малкия Гийом – изключения са били единствено комиксите. Изведнъж обаче той някак успява да се „запали” по книгите и от този момент насетне започва да прекарва повечето от ваканциите си в четене, сврян в някой ъгъл на библиотеката. Това негово почти наркотично занимание предизвиква остро желание за писане: формалният подтик за това се дължи най-вече на един конкурс за разкази, организиран от прогимназиален преподавател. Мюсо написва един романтичен разказ, пропит със свръхестествени елементи и събития, който печели първото място. За младия автор изненадата, че историите му могат да заинтересуват другите, го окуражава да продължи.

Останалото не само е история, но е и история с бляскав пик – днес Мюсо е едно от най-горещи имена в списъците за бестселъри. Творбите му се четат, превеждат, адаптират и преиздават, а ефектът върху публиката е очевиден. Разбира се, „Хартиеното момиче” не прави изключение, дори напротив: това е едно от най-ярките заглавия на Мюсо и успява не само да достигне нивото на предишните, но и многократно да го надскочи. Може би качеството на нещата, с които се захваща французинът, най-лесно могат да бъдат обяснени от самия него: „По принцип имам една мотивация, нещо като догма: да пиша книги, които бих ценял и като читател. В никакъв случай не се опитвам да прилагам някакви рецепти или предписания – така нещата не стават, а и подобни предварителни нагласи убиват удоволствието от писането. Опитвам се по-скоро да разкажа една „искрена” история, сиреч история, която е в унисон с моите моментни чувства.”

„Хартиеното момиче” е съвършеното олицетворение на тези думи – тя е колкото искрена, толкова и завладяваща приказка за възрастни!

Човешкото се разкрива в уникалните „Полета на духа” на Пиер Бурдийо

Внушителното издание „Полета на духа” (ИК „Изток-Запад”) на Пиер Бурдийо е премиерно не само за България, но за...


 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com