10 естествени храни за жизнена, здрава и дълга коса

10998
10 естествени храни за жизнена, здрава и дълга коса
Снимка: terribileclaudio / Pixabay

Здравата лъскава коса е това, за което мечтае всяка жена. В резултат от начина на живот, генетиката и недохранването косата ни често става жертва на сериозни увреждания.

Има храни, които помагат на косата да бъде добре подхранена, жизнена и красива. Кои са те вижте сега:

10 продукти за коса

Единственият лек за всички проблеми с косата може да се намери в диетата. Вярно е: нашата диета пряко засяга косата! Можем да подобрим растежа на косата, текстурата, блясъка и цялостното здраве, чрез това, което консумираме. Избрахме топ 10 супер храни за здрава коса:

1. Леща

Лещата е чудесен начин за получаване на цинк, биотин и богати на желязо протеини. Протеинът е важен ключ към здравата коса. Той помага за укрепване на нишките и подпомага растежа на косата. Протеинът действа и за предотвратяване на сухота на скалпа, което го прави особено важна част от всяка диета.

2. Стриди

Стридите съдържат цинк, а той допринася за растеж на косата. Ниските нива на цинк могат да доведат до забавен растеж на косата, пърхот и дори косопад.

3. Сладък картоф

Можете лесно да предотвратите проблеми с косопада, като консумирате редовно сладки картофи, тъй като те съдържат бета-каротин.

4. Морков

Морковите са отличен източник на витамин А, който е от съществено значение за здравата коса.

5. Ниско маслени млечни продукти

Млечните храни с минимално съдържание на мазнини като кисело мляко, извара, сирене или обезмаслено мляко съдържат казеин и суроватка с високо съдържание на протеини, които предотвратяват сухотата на скалпа. Те са чудесен източник на калций, основен минерал за растежа на косата.

10 типа коса - разбери кой е твоят

Косата е важен елемент от образа, естествен аксесоар. Важно е да знаете каква структура и тип е вашата коса , за да се грижите правилно...

6. Плодове

Мангото, ягодите, кивито, ананасът и прасковите са богати на С-витамин, който е от съществено значение за изграждането на колаген. Последният придава структура на косата. Наред с това вкусът им е страхотен.

7. Зелени зеленчуци

Зелените зеленчуци като спанак, кейл, броколи и манго са отлични източници на витамин А и С. Това помагат за производството на себум. Последното е мазно вещество, секретирано от космените фоликули, действа като балсам за коса, по естествен път.

8. Яйца

Как да се грижим за косата си през зимата - естествени методи за грижа за косата

Как да се грижим за косата си през зимата?. Проблеми, които са особено обезпокоителни през зимата, са статично електричество, загуба на...

Без съмнение яйцата са най-добрият източник на протеини. Протеинът, присъстващ в яйцето се счита за висококачествен протеин и са чудесни за растежа и силата на косата. Яйцата са богати и на биотин, който е витамин В, от съществено значение за растежа на косата и здравето на скалпа.

9. Ядки

Всички ядки съдържат цинк и свежда до минимум косопада. Бразилските орехи са един от най-добрите източници на селен. Според някои проучвания те са важен минерал за здравето на косата. Освен това орехите съдържат алфа-линоленова киселина, която може да подпомогне състоянието на косата.

10. Сьомга

Тази вкусна риба е чудесна храна за вашата коса. Тя е пълна с омега-3 мастни киселини, протеини, витамин В-12 и желязо. Всички тези хранителни вещества са от съществено значение за правилния растеж на косата, блясъка и решаването на проблеми като сух скалп, прекомерен косопад и така нататък.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com