10 начина да се справим с лошия дъх сутрин

7429
10 начина да се справим с лошия дъх сутрин
Снимка: iStock

Едно от най-отблъскващите неща сутрин е именно лошият дъх. Него можете да го усетите, когато говорите с близките си или пък случайно. За да избегнете тези конфузни ситуации, можете да направите няколко неща.

Избягвайте лук и чесън в храненето вечер

Това са полезни зеленчуци, които поддържат имунната система и ни помагат да бъдем здрави. Не трябва да се лишавате от тях, но избягвайте консумацията им вечер. Храносмилането им вечерно време отделя серни съединения и именно те са причината за лош дъх. Яжте ги през деня. Така е помогнете на организма да се освободи от летливите съединения и неприятните храносмилателни проблеми.

Мийте си зъбите вечер

Някои хора си мислят, че от вечерното миене няма смисъл. Истината е, че има и сутрин, и вечер смисъл от миенето на зъбите. С вечерното вие се отървавате от всички бактерии, които са попаднали между зъбите.

Не пийте алкохол и кафе

КРАЙ на лошия дъх само за 5 минути

Причините за лошия дъх може да са най-разнообразни. Съществуват обаче няколко средства, благодарение на които можем да се справим с тоз...

Това са любимите ни напитки след водата, но името на свежия дъх, трябва да ги избягваме. Ако пък не можете, то винаги си носете дъвки за освежаване. Виното вечер също предизвиква лош дъх сутринта.

Не използвайте вода за уста на всяко измиване

Да, тя е полезна и ни помага да поддържаме добра устна хигиена. Добре е обаче да не я използвате буквално на всяко миене на зъбите. Можете да ги миете и три пъти на ден, но не и три пъти да използвате водата. Два пъти дневно е напълно достатъчно. Така ще почистите зъбите си, но ще се предпазите от сухота и скоростното размножаване на бактериите.

Не спете с отворена уста

Трудно е човек да се контролира по време на сън, но е важно да спите със затворена уста. Така растежът на лошите бактерии се потиска и на сутринта сте свежи.

Ето как бързо можем да елиминираме дъха на лук или чесън

Вкусните и полезни салати е добре да присъстват всекидневно в нашето меню. Но често след като ги консумираме, можем да усетим, че имаме...

Жабурете се с масло на растителна основа

Този метод е изпитан още от древните времена. Жабуренето, с каквото и да е растително масло ще може да ви помогне да се справите с лошия си дъх.

Измивайте винаги езика си

По езика полепват много бактерии. Винаги когато си миете зъбите, го изчеткайте от опаката страна на четката. Някои четки дори имат гумен гребен за езика, именно за тази цел.

Помирисвайте конеца за уста

Храните, които ще елиминират лошия дъх

Лошият дъх доказано отблъсква! Той ни кара да страним от околните и да избягваме комуникация. Дори още по-лошо, често влияе върху самоч...

Да, може да е гадно, но е добре да го направите. Така ще откриете, ако има възпаление на венците и ще посетите навреме зъболекаря си.

Пийте вода

Добрата хидратация ви позволява да се справите с патогените в устата си. Това стимулира образуването на слюнка, а тя е естествен защитник срещу тях. Не забравяйте на всеки 15 минути да пиете по 1-2 глътки вода.

Дъвки без захар

Избирайте именно от тях. Захарта дава енергия на бактериите да се размножават. Сладникавият вкус в последствие става горчив и именно той е причината за лошия дъх.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com