10 начина да се събуждаме щастливи

3756
10 начина да се събуждаме щастливи
Снимка: iStock

Някои хора просто се събуждат в лошо настроение сутрин. Това обаче се отразява на целия им ден и съответно и на околните. Ето и как да се събуждате в добро настроение сутрин, дори да е рано.

Протегнете се

Когато се събудите, изпънете врата и ръцете. Протегнете се и раздвижете тялото си. Това ще освободи ендорфини и ще започнете по-позитивно деня си. Определено притокът на кръв е чудесен начин да се събудите.

Заменете сутрешните новини с музика

Дори войните, катастрофите и политиката да са нормални неща сутрин, то със сигурност натоварват. Тези новини можете да ги чуете и в централните емисии на телевизиите. Вместо да ги слушате сутрин, пуснете си приятна музика, която да ви зареди с добро настроение. Можете и да пиете кафето си на терасата – така ще почерпите от енергията на природата.

Пригответе всичко от вечерта

Не губете времето сутрин в чудене какво ще облечете и как ще изглеждате през деня. Тази работа я свършете вечерта. Така ще спестите времето от рутината и ще го посветите на нещо приятно – галене на домашен любимец, четене или слушане на книга или друго занимание, което да ви зареди с добро настроение.

Нещо на нощното шкафче за усмивка

Учените са на мнение, че малките неща ни зареждат с положителна енергия. Сложете нещо на нощното шкафче, което ви кара да се усмихвате и да бъдете щастливи. Това може да бъде снимка или друго, което ще ви накара да изпитате положителни емоции.

Сутрешен душ

Малко хора ще се събудят с упражнения, но за сметка на това душът е чудесен вариант. Вземете си и специален гел, който да свързвате само със събуждане. По-смелите могат да направят няколко хладки поливания, за да се събудят напълно.

Направете си сутрешен ритуал

Дали ще пиете кафе или нещо друго, дайте си 10 минути, в които да се фокусирате върху вас самите и планирате успешно деня си. Така ще можете да започнете спокойно нещата си, без да се чудите какво точно трябва да направите и да се изнервяте, че не можете да подредите нещата си правилно.

Пуснете слънчевите лъчи

Събуждането го свързваме със слънцето, така че пуснете слънчевите лъчи у дома. Така ще се заредите с положителна енергия и ще имате ползотворен работен ден. Освен това, изгряващото слънце е страхотна гледка, която да заснемете.

Секс

Физическата активност рано сутрин е страхотен старт за деня. Какво по-хубаво от това да се отдаде на любимия и да се заредите с неговата любов, която да ви топли през деня. Освен това, сексът освобождава хормоните на щастието и това допълнително ще ви настрои положително.

Заредете се с енергия

На тялото му е нужно да има начален старт, за да започне да работи. Можете да го направите чрез две неща – пийте вода и закусвайте. Хидратацията е важна и тя събужда организма, а закуската дава началния тласък до обяд.

Не чистете сутринта

Каквито и домакински задължения да имате, не ги оставяйте за сутринта. Това е времето, в което започвате деня си и не е нужно да хабите енергия за неща, които могат да почакат. Така или иначе домакинската работа няма край, така че отделете време за душ, кафе и други сутрешни занимания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да освежите уморените клепачи: процедури, които определено помагат

Свеж вид: 10 начина да освежите насълзените очи

Модните грешки, които визуално ще ви направят по-дебели

4 признака на женска небрежност, които отблъскват мъжете

Защо младите мъже харесват по-възрастни жени: 9 причини

5 досадни навика, които слагат край на връзките – имате ли ги?

Знаете ли какви жени уважават мъжете най-много?

Кои неща в нашата кухня обикновено използваме неправилно и къде грешим?

Защо самолетите летят на над 10 километра височина?

9 основни грешки при гладене и как да ги избегнем

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com