10 начина как да предпазим зъбите си от петна и да върнем белотата им

4302
10 начина как да предпазим зъбите си от петна и да върнем белотата им
Снимка: iStock/Guliver

Снежнобялата холивудска усмивка вече здраво влезе в съзнанието ни като символ на красота и успех. Според психолозите здравите бели зъби правят поведението на човек по-свободно и независимо и му позволяват да изглежда с 10 години по-млад. Водещата световна марка за грижа за устната кухина, споделя 10 съвременни начина за възстановяване на зъбите в естествената им белота.

1. Химическото избелване е най-агресивният метод за професионално избелване на зъбите, когато се използва карбамид пероксид или водороден пероксид с концентрация от 10% до 22%, цветът на зъбите се изсветлява с около 5-7 тона. 

2. Лазерно избелване. Съставът на основата на водороден пероксид, нанесен върху зъбите, се активира с помощта на лазерен лъч от въглероден диоксид, който избелва зъбния емайл за няколко тона за няколко минути. Този метод осигурява най-бързия естетически резултат. 

3. Почистването на зъбите с ултразвук осигурява пълно почистване на зъбната повърхност, включително от зъбен камък, както и възстановяване на естествения им нюанс. Много зъболекари са съгласни, че миенето на зъбите с ултразвукова машина трябва да предхожда всяко лечение на зъби или венци.

4. Професионалното почистване на зъбите ще премахне по-голямата част от външното оцветяване на зъбите, причинено от храна или тютюн, както и плаката. Тази процедура също премахва и предотвратява развитието на кариес и пародонтално възпаление чрез механично отстраняване на зъбната плака.

5. Домашно избелване с коронки, направени според отпечатъците на вашите зъби от зъболекар. Те се пълнят с избелващ препарат и се поставят върху зъбите за няколко часа, най-често през нощта. Продължителността на тази процедура за избелване отнема от една до няколко седмици.

6. За ярка усмивка е добре да ядете твърди плодове и зеленчуци, които „механично“ почистват зъбите ви: зелен фасул, карфиол, моркови и целина. Почистването става по време на дъвчене на храна, а отделената слюнка неутрализира киселините и защитава зъбния емайл.  

7. Паста за зъби, която съдържа микрокристали, които ускоряват избелването, ефективно помага за премахване на петна по зъбите в резултат на пушене и пиене на чай или кафе. Такива компоненти се използват от зъболекари за професионално почистване на зъбите. За най-голям ефект се препоръчва да миете зъбите си по 2 минути 3 пъти на ден.

8. За да запазите белотата на зъбите и да премахнете потъмняването на емайла с 81% по-ефективно от конвенционалните механични четки за зъби, можете да използвате полираща четката за зъби. Специално разработените полиращи четки почистват добре междузъбните пространства и области по линията на венците. 

9. След обилно хранене през деня, когато четката и пастата за зъби не са налични, се препоръчва четкане с конец. Конецът за зъби е покрит със специални компоненти, които предотвратяват образуването на зъбен камък.

10. Преди да използвате този или онзи метод за избелване, не забравяйте да се консултирате с вашия зъболекар. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как лесно да познаем чистия мед?

Урок по Лазаруване – какво прави всяка девойка на Лазаровден?

Защо не трябва да се глезите с безплатни бонбони на рецепцията?

Тези жени не могат да носят обувки с висок ток

Пътешествие за вкуса: 5 интернационални ресторанта в София

Как се казва столицата на Шри Ланка

Как се казва столицата на Пакистан

Как да избегнете сълзите, когато режете лук: 8 начина, които трябва да опитате

Защо шоколадът ни прави по-щастливи: 9 изненадващи факта за любимото лакомство

Можете ли да отслабнете по-бързо, като тренирате на празен стомах?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com