10 необичайни начина за използване на фолио в ежедневието

971
10 необичайни начина за използване на фолио в ежедневието
Снимка: iStock/Guliver

Обикновено фолиото е полезно в кухнята. Месото или рибата се завиват в него и се слагат във фурната за печене. Ако това се случва рядко, ето как иначе да използвате това полезно нещо.

1. Защитете растенията от вредители

За да запазите градинските култури, не е необходимо да използвате скъпи химикали, достатъчно е ролка фолио. Можете да фиксирате лентите върху ствола или клоните на дърветата - мишките и птиците ще заобиколят градината ви. Факт е, че шумоленето и блясъкът има плашещ ефект върху представителите на животинския свят.

2. Гладете от двете страни

Гладенето е досаден процес. Искате ли да намалите времето? Поставете лист метално фолио на дъската ви за гладене и след това сложете предмета за гладене отгоре. Фолиото ще се загрее от горещата ютия, което ще помогне за изглаждане на гънките от двете страни едновременно.

3. Точи ножици

Ръждясалото и тъпо острие лесно се заточва без използване на сила или специални устройства. Вземете лист алуминиево фолио и нарежете няколко ленти. По време на рязането острието само ще се заточи срещу металната повърхност.

Интересни и полезни начини да употребите алуминиевото фолио извън кухнята

4. Пази от изгаряния

Неприятни ситуации могат да се случат в кухнята с всеки. Ако случайно се изгорите, увийте болното място с алуминиева хартия с лъскавата страна навътре и задръжте 20 минути. Фолиото облекчава болката и възпалението. Но в случай на сериозни наранявания е по-добре да потърсите медицинска помощ.

5. Подобряване на сигнала от Wi-Fi рутера

Алуминиевото фолио често е полезно при работа с радио оборудване. В ежедневието този елемент се използва за усилване на сигнала на рутера: изрежете правоъгълно парче (10 x 15 cm) и го прикрепете към задната част на предавателя. Само формата трябва да е извита, а лъскавата страна да е вътре.

6. Почиства сребро

Увийте алуминиева хартия около купа, залейте с топла вода и разтворете чаена лъжичка сода за хляб. Разбъркайте добре и поставете там сребърните бижута. Изчакайте 15 минути, извадете предметите, изплакнете под течаща вода. Полирайте с мека кърпа и носете с удоволствие!

7. Поддържайте бананите свежи

Банановата кора след 2-3 дни започва да почернява и да се покрива с кафяви петна. Как да запазим този полезен продукт? Увийте горната част на плода във фолио, за да удължите срока на годност с още няколко дни.

Цял живот сме ползвали алуминиевото фолио грешно, ето как е правилно

8. Пазете съдовете и приборите от изгаряне

Поставете лист фолио в тигана, изпържете бъркани яйца или нещо друго, например месо. След тази подготовка съдовете не трябва да се мият и ястието ще се окаже диетично (варено без добавяне на масло).

9. Мести мебели

Парче фолио, поставено под краката на скрин или шкаф, ще помогне да преместите тежките мебели без усилие - металната повърхност ще създаде желаното плъзгане.

10. Защитете фурната си от мазнини

Никой не обича да отмива загорялата мазнина от стените и дъното на фурната. Покрийте откритите части на ястието с фолиото - по-рядко ще се занимавате с чистене.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

5 начина да научите децата си да устояват на трудностите в живота?

Как се избелват кокошите яйца, преди да ги боядисаме

Ако искате яйцата да останат здрави, сложете това в тенджерата

Нов начин за боядисване на великденски яйца на райета

Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим

Молитва преди изповед

Стихотворение за 27 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 27 април 2024

Таро хороскоп за 27 април 2024

Златните 8: Тези качества правят жената магнит за мъжете

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com