Интересни и полезни начини да употребите алуминиевото фолио извън кухнята

2798
Интересни и полезни начини да употребите алуминиевото фолио извън кухнята
Снимка: LUM3N / Pixabay

Алуминиевото фолио, което използвате в кухнята по време на готвене или за да изпечете вкусна риба, има много по-широко приложение и може да бъде употребено за хитри трикове за всеки член на семейството. Вижте за какво да използвате алуминиево фолио извън готвенето.

1.       Нова прическа за домакинята

Ако сложите топче от алуминиево фолио в пералнята, ще стане ЧУДО

Знаете, че пералнята е онзи електроуред, без който нито една съвременна домакиня няма да оцелее. Това е един от най-верните ни помощниц...

Използвайте фолио, за да оцветите кичури в косата си. Отрязвате лентички с дебелина 2-3 см. с дължината на косата, поставяте фолиото в корена на косата, поставяте върху него тънък кичур, нанасяте боята и завивате. Фолиото ще предпази останалата ви коса от оцветяване, а вие ще имате страхотни кичури, направени у дома.

2.       Чисти съдове

Независимо дали нямате телче за изтъркване на загорели съдове, или просто искате да излъскате сребърните си прибори, алуминиевото фолио ще ви помогне лесно за постигане на целта.

3.       В градината

Обвиването на долната част на дървото с алуминиево фолио ще го предпази от посегателството на вредители. Закрепете здраво, за да не бъде отстранено от по-големи животни. Увиването на стволовете на млади дръвчета с фолио пък ще ги предпази от измръзване. Поставянето на фолио, към което са закачени звънчета, на лозето ще спаси гроздето от птиците. Светлината, която се отразява в него, съчетана със звук, ще държи пернатите крадци далеч от плодовете ви.

Ето кои болки можете да излекувате само с алуминиево фолио

Според руски и китайски лечители, биотоковете, излъчвани от организма ни към биологично активни точки, се отразяват и се връщат обратно...

4.       За почистване на ютията

Ако сте гладили на по-висока от позволената температура, не е изключение върху ютията ви да има нагорели следи. Те лесно могат да съсипят друга дреха, която решите да гладите. Преди да стартирате, почистете ютията, като я включите и „изгладите“ лист фолио. То ще изтрие като гума нагара и ще почисти съвършено ютията ви. За да ускорите процеса на гладене, сложете листове фолио под плата на гладачната маса. То ще поглъща и после отразява топлината, съответно много по-бързо ще изгладите ръбове и гънки, отколкото без фолио.

5.       За децата

Може да зарадвате децата с интересни сладки, като направите формички от алуминиево фолио. Необходимо е естествено да сте сръчни. С фолиото, направено на фуния, може да украсите и декорирате тортите и сладкишите, които приготвяте за тях А за да не се изцапат със сладоледа във фунийка и да не им се карате после, увийте дъното на фунийката с фолио, което ще предпази сладоледа от разтичане по дрехите. За да са защитени от насекомите по време на пикник, покрийте чашата, от която пият, с лист фолио, завъртете го здраво по края ѝ, пробийте дупка със сламката и я оставете. Нека децата пият от сламката. Това предпазва чашата от насекоми – най-често пчели и оси, които често влизат вътре сред природата, ако съдържанието е сладко. Не са редки случаите от ужилване от насекомо, влезнало в чашата, което детето не е забелязало,  а подобно развитие е опасно, дори да нямат мъниците алергия, тъй като ужилването може да е в областта на гърлото и устата.

6.       За мъжа

8 неочаквани приложения на алуминиевото фолио

Време да погледнете на алуминиевото кухненско фолио от различен ъгъл, то може да се използва по различни начини и определено ще ви бъде...

Увийте малко фолио над кукичката на въдицата на мъжа ви. Проблясването ще привлича рибите и ще има слука.

За какво друго използвате вие фолиото?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тези жени не могат да носят обувки с висок ток

Пътешествие за вкуса: 5 интернационални ресторанта в София

Как се казва столицата на Шри Ланка

Как се казва столицата на Пакистан

Как да избегнете сълзите, когато режете лук: 8 начина, които трябва да опитате

Защо шоколадът ни прави по-щастливи: 9 изненадващи факта за любимото лакомство

Можете ли да отслабнете по-бързо, като тренирате на празен стомах?

Как се пише: осигуровки, осигоровки, усигуровки или усигоровки?

Какъв пост се спазва през Страстната седмица?

Защо да горите дафинови листа или да миете пода със сол: лайфхакове за добър микроклимат

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com