10 неща, които никога не бива да миете в съдомиялна

47886
10 неща, които никога не бива да миете в съдомиялна

Първият път, когато се преместихте в дом с миялна машина, това беше един щастлив момент, в който вярвахте, че живота ви ще се промени завинаги, нали? Но това не означава, че тази славна машина трябва да се използва за всичко.

Ето десет предмета, които е добре да не доближават съдомиялната:

1. ВСИЧКО ДЪРВЕНО

Как да предпазите косата си от хлорираната вода в басейна

Косата ни може да преживее много през летните месеци: макар че никога не бихме се оплакали от хубаво време, пламтящото слънце може да е...

Разбира се, тези дървени бъркалки за салата, подарък за сватбата може да изглеждат добре след измиване в съдомиялната машина, но внимавайте, прекалено много пъти и те ще се окажат изкривени или напукани. Заложете на безопасността като измивате ръчно всички дървени дъски, бъркалки и всичко останало, направено от дърво.

2. КРИСТАЛ

От само себе си се разбира, че вашите скъпи и крехки кристални прибори трябва да бъдат измивани ръчно, вместо да рискувате да се счупят в машината.

3. ЖЕЛЕЗЕН ТИГАН

След като вложите цялата упорита работа (и маслото), в железния си тиган, не го разрушавайте, като го поставите в съдомиялната машина. Вместо това, почистете го с сол и го изсушете на печката, за да предотвратите появата на ръжда.

10 бързи начина да намалиш напрежението в ежедневието си

Срещи с приятели, работни срещи, плащане на сметки, напомняния за предстоящи събития. Всички тези неща говорят за богат социален живот,...

4. РЕНДЕ

Ясно е, че малко настърган кашкавал се отразява прекрасно на всяко ястие. Но остатъците от него по рендето не са най-приятното нещо. Вместо да го слагате в съдомиялната (където със сигурност тези остатъци няма да се измият както трябва), просто го измийте на ръка.

5. ТИГАНИ С НЕЗАЛЕПВАЩО ПОКРИТИЕ

Докато някои марки са безопасни за съдомиялни машини, други могат да загубят своето незалепващо покритие, така че винаги е най-добре първо да се консултирате с производителя.

6. МЕДНИ ПРЕДМЕТИ

Слагайте таблетка аспирин в пералнята. Това ще направи чудеса с дрехите ви

Този съвет може да спаси любимата ви дреха! Кой би си помислил, че обикновена таблетка аспирин, забравена в някой кухненски шкаф, би мо...

Когато става дума за медни тенджери и чаши, най-добре е да ги измиете ръчно, тъй като съдомиялната машина може да наруши вида им и да ги направи да изглеждат стари и износени.

7. ТЕРМО ЧАШИ ЗА ПЪТУВАНЕ

Да, дори тези, които са маркирани като "безопасни за съдомиялни машини". Не само, че високата температура може да повреди вакуумния печат, но водата може да се залепи между вътрешния и външния слой, придавайки на любимата ви чаша мирис на мухъл или нещо развалено.

8. ПРОФЕСИОНАЛНИ НОЖОВЕ

Съжаляваме, но водата с висока температура на машината ви може да смаже и да повреди режещите остриета. Вместо това ги измийте ръчно и ги изсушете с кърпа веднага след това.

8 неща под душа, които трябва да спрете да правите

Цял живот правим нещата по един начин, докато един ден не чуем или не прочетем отнякъде, че сме в тотална грешка. Оказва се, че вредим ...

9. ВСИЧКО С ЕТИКЕТ

Рециклирането на стария буркан от конфитюр в ретро чаша е чудесна идея, но първо премахнете стикера. Това е необходимо, защото може да се отлепи в съдомиялната машина и да се залепи във филтъра, което води до скъпи ремонти по линията.

10. СТАРИННИ СЕРВИЗИ СЪС ЗЛАТНО ПОКРИТИЕ

Машината може да изтрие всякакво златно покритие или ръчно рисувани детайли. Направете както баба ви е правила на времето и ги измийте на ръка, за да ги запазите като нови за по-дълго време.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Напукани устни – как лесно можем да се справим с тях?

Жена заведе труп в клон на банка, за да изтегли заем

Чесън, пиле и още 4 продукта, които ще заличат бръчките от лицето ви и кожата ви ще заблести

Научете се да пестите: 5 полезни навика, които ще ви помогнат по време на криза

353 балерини поставиха нов рекорд на Гинес (ВИДЕО)

Хитри начини за употреба на хартиените кърпи не само в кухнята

Защо трябва да разпръснете лук в ъглите на стаята - ще се изненадате

Защо водата в аквариума става мътна?

Как се пише: обяснение или обеснение?

Каква е разликата между психолог и психотерапевт?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com