10 неща, които всеки тийнейджър трябва да знае за любовта и секса

28138
10 неща, които всеки тийнейджър трябва да знае за любовта и секса
Снимка: iStock

Когато растем и се сблъскваме за първи път с любовта и секса, често ни е трудно да различим кое е правилното и кое не. Затова повечето подрастващи имат нужда от съветите на възрастните около тях, които имат достатъчно житейски опит и могат да им помогнат да разберат любовта по-добре и да не правят грешки.

1. Сексът не се случва по задължение – никога не бива да допускате някой да ви втълпи, че „трябва“ да сте интимни с някого, само защото сте заедно дълго време или защото всичките ви приятели вече са минали през това. Никога не го правете, ако не го усещате и не го искате истински, защото след това винаги ще съжалявате за решението си.

Какво се случва, ако не правим секс 1 година?

На този въпрос може да ни отговори Рийма Зейман - писателка, актриса и ментор, която решава да види какво ще се случи, ако спазва една ...

2. Любовта е равна на уважение – ако сте гаджета с някого, който не ви уважава, не ви дава спокойствие и ви кара да се чувствате неудобно, прекратете връзката си на момента. Когато нещо не е наред, то се усеща със сърцето и не бива да продължавате да се залъгвате.

3. Четете много и питайте родителите си – говорете открито за секса с родителите си и четете много полезна информация, свързана с него – предпазване от бременност, болести и хигиенни навици. Здравето е най-важната част от човешкия живот, а сексът може значително да го застраши, ако не сте наясно какво правите.

4. Не крийте връзката си от родителите си – те винаги трябва да знаят с кого сте, къде сте и какво се случва в живота ви. Мъдрите родители само ще ви подкрепят и ще ви дадат най-ценните съвети. Избягвайте да ги лъжете, защото в противен случай ще загубите доверието им завинаги, а всеки родител знае, че след определена възраст детето им е готово за срещи и в това няма нищо лошо.

5. Не разкривайте прекалено много от личния си живот – в тийнейджърските години е трудно да е довериш на приятел и да си напълно сигурен, че той няма да издаде това, което си му споделил. Затова, ако водите полов живот, не споделяйте твърде много подробности с всички. Това са лични неща и трябва да си останат такива, за да не стане така, че един ден цялото училище или обкръжението ви да знае най-съкровените ви тайни.

30 начина да накарате една жена да се усмихне

Всеки мъж поне веднъж в живота си се е чудил как да накара любимата да се усмихне. Независимо дали сте заедно отскоро, или вече сте отп...

6. Раздялата не е края на света – за да стигне човек до момента, в който е открил сродната си душа, със сигурност ще мине през няколко раздели. Те са част от израстването ни и са нещо нормално, което трябва да се научим да приемаме. Така с всеки следващ човек разбираме какво търсим от партньора си и израстваме с решенията, които взимаме.

7. Не приемайте изневярата с лека ръка – дори да сте много влюбени и сърцето ви да не иска никой друг, разделете се с човека, който ви е предал. В живота трябва да се научите да цените себе си преди всички други, а когато някой ви е нанесъл такава тежка обида – не бива да прощавате и да пренебрегвате себе си. Този човек просто не е за вас!

8. Филмите за възрастни са доста нереалистични – всичко, което можете да видите там, рядко можете да го видите между двама партньори, които се обичат истински и държат един на друг. В любовта няма място за неща, които ви карат да се чувствате неудобно. Затова не се „учете“ от тях и не се опитвайте да копирате това, което виждате на екрана. Всичко е доста нереалистично, а сексът с партньора, който обичате е много по-нежен и различен.

9. Не се сравнявайте с другите – всяко нещо в живота на човек идва в правилното време. Не се натъжавайте и не се чувствайте непълноценни, ако някой ваш приятел си има гадже, а вие все сте сами. Това не е повод за притеснение, защото важното е не просто да си с някого, а да се появи правилният човек, с който ще бъдеш щастлив.

6 знака, че човекът до вас НЕ търси дългосрочна връзка

Когато човек е влюбен, не забелязва, че другият до него може би не е толкова запален по идеята за дълга връзка. Понякога партньорите се...

10. Не си играйте с чувствата на другите – не е забавно, когато някой ви обещава нещо, а не го изпълнява, нали? И вие не подвеждайте някой, който е хлътнал по вас – или бъдете с него, или просто му кажете, че не ви интересува. Да се наслаждавате на вниманието, подаръците и милите съобщения, ако нямате намерение за нещо повече.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com