10 неща, по които ще познаете истинската ЛЮБОВ - част 1

10734
10 неща, по които ще познаете истинската ЛЮБОВ - част 1
Снимка: iStock

Колко често сте си задавали въпроса: "Какво е истинска любов?" Истинската любов не е просто чувство. Тя е съзнателен избор. Тя е да даваш повече, отколкото вземаш, и ако е необходимо, да си отворен за възможността да има някой по-добър за теб. Една от най-важните характеристики на истинската любов е, че тя несъмнено е безусловна. Това означава, че няма значение как изглежда настоящият ви партньор, какви глупави, но сладки неща прави или дали споделя точно такива убеждения като вас или не. Стига да полага равни усилия да ви отвърне с любов (на своя език на любовта), вие ще се чувствате обичани от него.

Ето 10 неща, които ще ви помогнат да познаете кога една любов е истинска:

Доверие 

В една здрава връзка доверието е от първостепенно значение и може да се счита за основна характеристика на истинската любов. Доверието помага да се определи качеството на вашата връзка. Така че, ако не сте в състояние да развиете определено ниво на доверие към някого, вероятно не сте готови да бъдете с него. Доверието обаче се развива постепенно с времето и съзрява в хода на връзката, така че е най-добре да дадете на всяка връзка необходимото време.

Най-честите причини за прекратяване на връзката – Част 1

Лично усъвършенстване и взаимно израстване

За да имате една любяща връзка, всеки партньор трябва да работи върху себе си, както и върху връзката. Има няколко прости начина да направите това, включително открита комуникация, участие в предизвикателни и нови дейности заедно, изразяване на притесненията, поставяне на цели на двойката и опит да станете най-добрите версии на самите себе си. След това нищо не може да спре връзката ви да процъфтява прекрасно! 

Нуждаете се от удовлетворение

Да обичате някого означава, че трябва да имате предвид нуждите на половинката си. Задоволяването на техните нужди ще накара партньора ви да се чувства оценен, обичан и обгрижван. Въпреки това трябва да разберете, че има тънка граница между това да се примирите с ирационалните изисквания на партньора си и да дадете приоритет на неговите желания. Докато първото скоро ще ви направи раздразнителни с течение на времето, второто ще ви помогне да увеличите истинското щастие в настоящата си връзка.  

Няколко признака, че вашата връзка ще има успех

Взаимно уважение

Взаимното уважение е характеристиката на истинската любов. Уважението към спътника ви е още една любовна характеристика, която придава стойност на връзката ви. Никой не обича да бъде в пряка връзка, в която постоянно е критикуван, унижаван, обиждан или отхвърлян. Ако някой умишлено или неволно (но често) ви обижда словесно или се обръща към вас с вулгарни имена, опитайте се да изразите притесненията си. Ако това не се случи, приемете го като сериозен червен флаг и помислете дали да не се отдръпнете, дори ако сте привлечени от него.

Ангажираност, обещание и отдаденост

Ангажираността, обещанието и посвещението работят заедно като три основни характеристики на истинската любов и са сред градивните елементи на всеки невероятен любовен роман или връзка. Ангажиментът е декларация за любов, обещанието е уверение за намеренията, а посвещението е горивото, което поддържа връзката ви безпроблемна. Заедно тези характеристики работят като стълбове на истинската любов, като помагат на всяка връзка да издържи и на най-трудните моменти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Уроците и възможностите, на които провалът ни учи

9 причини млади мъже да харесват по-възрастни жени

Дали ме харесва или си въобразявам - ето как да разберете

Харесва ли ме колегата, или е просто любезен – ето как да разберете

Защо косата ми изтънява - въпросът, който всяка жена си задава поне веднъж

Има ли разлика между риган и чубрица?

Зодии с най- силна интуиция в любовта: Способни да дешифрират емоциите и намеренията на хората

Тези зодии по-скоро биха предали себе си, отколкото човека, когото обичат

Как да се отървете от мравките в къщата?

Алергия към гел лак: какво да правя?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com